{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki producent Patrick Davidson završio snimanje dijela filma o djeci iz Bosne i Hercegovine

S
25.4.2007. u 11:46
0
0
Američki producent Patrick Davidson završio snimanje dijela filma o djeci iz Bosne i Hercegovine
0
Američki producent Patrick Davidson završio snimanje dijela filma o djeci iz Bosne i Hercegovine
Američki producent Patrick Davidson je proteklih dana boravio u Brčkom gdje je snimio film o „Civitasovom“ programu „Projekt građanin“. Film se, osim u Bosni i Hercegovini, snima u još sedam zemalja svijeta, i to u Indiji, Indoneziji, Jordanu, Rusiji, Senegalu, Kolumbiji i SAD.
Svakoj državi koja učestvuje u snimanju Davidsonovog filma, posvetiće se oko osam minuta ukupnog filmskog sadržaja.

Bosnu i Hercegovinu u ovom velikom filmskom projektu predstavlja osam učenika iz “Druge osnovne škole“ u Brčkom, koji su članovi sekcije “Civitasa”, a imaju između 13 i 14 godina.

Djeca iz BiH koja će biti predstavljena u filmu hollywoodske produkcije, tretiraju važan problem uključenja učenika sa određenim nedostacima i posebnim potrebama u redovni socijalni život u školama.

Davidson je nakon snimanja filma izrazio nadu da će "film sigurno pomoći da se nešto promijeni". "Sva djeca imaju istu moć i mogu učiniti puno kako bi promijenili svijet i trebaju shvatiti da su svi ljudi isti", smatra Davidson.

Smisao filma, prema njegovim riječima, jeste da se pokaže da su sva djeca, nezavisno od geografskog položaja zemlje u kojoj žive, slična i da imaju istu moć.

Američki producent i nekadašnji potpredsjednik ''Disneya'' rekao je da ga je Bosna i Hercegovina privukla iz dva razloga. “Jer se na ovim prostorima u bližoj prošlosti desio rat i jer se u BiH provodi Civitasov program građanskog obrazovanja“, objasnio je Davidson.

Dokumentarni dugometražni film „Projekt građanin“, emitovaće se na jesen na redovnim box office-ima širom svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: