Film/TV
0

Američki filmski institut proglasio deset najboljih filmova

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki filmski institut je i ove godine objavio popis deset najboljih filmova koji su obilježili prethodnu godinu. Filmska ostvarenja koja su se našla na listi su: "No Country for Old Men", There Will Be Blood" i "Michael Clayton".

Američki filmski institut svoju listu najboljih filmova u 2007. godini objavio je u nedjelju, a AFI svake godine bira i deset najboljih serija. Zvanična dodjela nagrada bit će upriličena 11. januara.

Deset najboljih filmova u 2007: "Before The Devil Knows You're Dead“ "The Diving Bell and the Butterfly“ "Into the Wild“ "Juno“ "Knocked Up“ "Michael Clyton“ "No Country for Old Men“ "Ratatouille“ "The Savages“

"There Will Be Blood“

Za razliku od drugih dodjela, Američki filmski institut ne dodjeljuje nagradu samo jednom filmu već odabira deset najboljih koji su obilježili prethodnu godinu. Mnogi od filmova koji su se našli na popisu AFI-ja, nominovani su za Zlatni globus, a očekuje se da će se natjecati i za Oscara.

Deset najboljih serija u 2007: "Dexter“ "Everybody hates Chris“ "Friday Night Lights“ "Longford“ "Mad Men“ "Pishing Daisies“

"The Sopranos“ "Tell Me You Love Me“ "30 Rock“ "Ugly Betty“