|

"Američke varalice", najnagrađivaniji film godine, od 23. januara u kinima

"Američke varalice", najnagrađivaniji film godine, od 23. januara u kinima
5
Klix.ba
22.1.2014. u 10:09
5
komentara
5

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Filmsko remek-djelo "Američke varalice" reditelja Davida O. Russella trijumfirao je tokom objave nominacija za prestižnu nagradu Oscar na kojoj je dobio čak 10 nominacija.
David O. Russell tako je ušao u historiju kao prvi reditelj čija su dva filma dvije godine za redom nominirana u svim glumačkim kategorijama: prošle se godine to dogodilo s filmom "U dobru i zlu" za kojega su Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro i Jacki Weaver nominirani u svojim kategorijama, a sada je to isto ponovio s hitom "Američke varalice" za koji su Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence nominirani u kategorijama za najbolje glavne i sporedne uloge.

Osim glumačkih kategorija, film "Američke varalice" nominiran je i u kategorijama najboljeg filma, režije i originalnog scenarija te u tehničkim kategorijama za najbolju montažu, scenografiju i kostimografiju. Objavom nominacija film "Američke varalice" potvrdio je svoju ovogodišnju dominaciju kada su filmske nagrade u pitanju. Udruženje filmskih kritičara New Yorka već ga je proglasilo najboljim filmom 2013. godine, a na dodjeli nagrada Zlatni globus film je trijumfirao i osvojio najveći broj nagrada – čak tri: za najbolji film (mjuzikl/komedija), najbolju glavnu glumicu (Adams) i najbolju sporednu glumicu (Lawrence).

Priča smještena u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film "Američke varalice" priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper).

DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv.

Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši. Poput Russellovih prethodnih filmova ("Boksač", "U dobru i zlu"), film "Američk varalice" poigrava se sa žanrom hvatajući se na surove emocije i pitanja života i smrti.

Film "Američke varalice" počinje se prikazivati u kinima od 23. januara.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...