Mogu glasati tviteraši
26

Američka filmska akademija uvela novu kategoriju Twitter Oscar

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Američka filmska akademija ustanovila je novu zvaničnu kategoriju na dodjeli nagrada pod nazivom Twitter Oscar.

Članovi Akademije neće biti jedini koji će glasati za svoje omiljene filmove uoči 94. dodjele Oscara.

Počevši od ponedjeljka, 14. februara korisnici Twittera moći će glasati za svoje omiljene filmove koji su objavljeni 2021. godine - bez obzira da li je film nominovan za Oscara - koristeći hashtag #OscarsFanFavorite. Film koji dobije najviše glasova fanova do 3. marta biće priznat tokom dodjele nagrada 27. marta.

Svaki tviteraš može da glasa do 20 puta dnevno, a pobjednički film biti će proglašen na dodjeli najprestižnijeg filmskog priznanja 27. marta.

Tri korisnika Twittera koji su dali svoj glas u periodu od 14. februara do 3. marta bit će odabrani - zajedno sa svojim gostima - da putuju u Los Angeles uz plaćene troškovima kako bi prisustvovali ceremoniji dodjele Oscara.

"Oduševljeni smo saradnjom sa Twittera, koja će nam pomoći u stvaranju angažovane digitalne publike uoči ovogodišnje ceremonije", navodi Merrill Johnson, potpredsjednica Akademije za digitalni marketing.

Pet tviteraša dobit će godišnju kartu za kina po svom izboru, pretplate za streaming platforme i ekskluzivne artikle iz prodavnice Muzeja Akademije.