Film/TV
0

VIDEO / "American Idol" se vratio, ali sa Jennifer Lopez umjesto Simona Cowella

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Novi "American Idol" sasvim je neobičan bez glavnog lika u žiriju, Britanca Simona Cowella. U srijedu se ovo TV-takmičenje muzičkih talenata vratilo na male ekrane u SAD-u, a tročlani žiri činili su Jennifer Lopez, Aerosmithov Steven Tyler i jedini stari član Randy Jackson.

Prva dvosatna epizoda prošla je u pozitivnom tonu, te se pokazalo da su producenti stvari postavili drugačije nego prethodnih sezona.

Audicija u New Jerseyu donijela je i dvije posebno emotivne priče: jednu o kćerki osobe koja je preživjela rak i drugu o dječaku iz Bronxa koji sanja da postane slavan, iako u porodici beskućnika. Oboje imaju po 16 godina i prošli su u dalji tok takmičenja.

J. Lo je bilo posebno teško da nekom od učesnika kaže "ne". Prvi put kad je to morala učiniti, prokomentarisala je: "O, moj Bože, mrzim ovo! Zašto sam se prijavila? Želim ići kući."

Kad je nastupila teatralna Ashley Sullivan iz Springfielda, Jackson joj je rekao "ne", ali kad se rasplakala Lopez i Tyler su je ipak spasili odlaska.

"Ovo je naša deseta sezona, ali opet sve izgleda kao potpuno novo", kazao je voditelj Ryan Seacrest, dodajući da je bilo "zabavnije neko ikad".

Prošle godine finale takmičenja "American Idol" pratilo je 24 miliona ljudi, što je za pet miliona manje u odnosu na finale godinu prije. To je pokazalo producentima da moraju izumiti nešto novo.