|

"Alisa u zemlji čudesa 3D" i "Žena sa slomljenim nosem" u "Ekranu"

"Alisa u zemlji čudesa 3D" i "Žena sa slomljenim nosem" u "Ekranu"
0
S
Sarajevo-x.com
24.11.2010. u 11:53
1
komentara
0

dijeljenja
"Alisa u zemlji čudesa 3D" i "Žena sa slomljenim nosem" u "Ekranu"
Novu filmsku sedmicu zeničkog multipleksa "Ekran" predvode nevjerovatna fantazija "Alisa u zemlji čudesa 3D" Tima Burtona i film "Žena sa slomljenim nosem".
"Alisa u zemlji čudesa 3D" je magičan i maštovit obrt jedne od najvoljenijih priča, te najgledaniji animirano igrani film u 3D verziji svih vremena, u kojem Johnny Depp igra Ludog šeširdžiju, a Mia Vasikovska igra devetnaestogodišnju Alisu, koja se vraća u neobičan svijet koji je otkrila kao djevojčica, a gdje će se ponovo sastati sa svojim prijateljima iz djetinjstva: Bijelim zecom, Tvidldijem i Tvidldamom, Puhom, Gusjenicom, Mačkom koja se smije i naravno Ludim šeširdžijom. Sjajnu ekipu glumaca još čine i Anne Hathaway, Helena Bonham Carter i Crispin Glover. Film će se prikazivati u svakodnevnim terminima od 14:00, 16:15 i 20:30 sati u originalnoj titlovanoj verziji.

Uoči prvog vikenda prikazivanja filma "Alisa u zemlji čudesa u 3D-u", već u subotu, 27. novembra, bit će priređena velika porodična Čajanka sa društvom iz zemlje čudesa, gdje vas od 12.30 do 14.30 sati očekuju vaši domaćini: Alisa, Ludi šeširdžija, Bijeli zec, Kraljica, Gljiva i Mačak. Za svu djecu i posjetioce multipleksa Alisino društvo je pripremilo besplatan čaj, mnoštvo radionica, fotografisanje sa likovima, nagradnu igru i još mnogo drugih iznenađenja.Još jednu poslasticu za publiku predstavlja film ceste režisera komedije "Sivi kamion crvene boje" Srđana Koljevića. "Žena sa slomljenim nosem" je zanosna i intrigantna drama. Elegantna i na momente posebno dirljiva priča govori o tome kako jedan incident može prouzrokovati niz događanja koji se mogu utkati u filmsku priču. To je film koji zaslužuje da bude dodatno prikazivan u svim kinodvoranama i festivalima i da se pažnja, zasluženo usmjeri na izvođenje glavnih glumaca: Nebojše Glogovca, Anice Dobre, Jasne Žalice i Branke Katić. Film "Žena sa slomljenim nosem" je do sada u BiH pogledalo više od 2.500 gledalaca u samo 15 dana prikazivanja.Informacije o redovnom programu, najavljenim događanjima i rezervacije ulaznica možete izvrsiti na blagajnama multipleksa ili putem telefona 032 407 518.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...