Cinema City
0

VIDEO / "Alisa" i "Priča o prvaku" na repertoaru uoči 8. marta

Sarajevo-x.com
Nakon rekordnog produženog prazničnog vikenda, u kojem je projekcije novog filma Jasmile Žbanić "Na putu", SF spektakl "Vukodlak" i ostale aktuelne naslove pogledalo preko 8.000 gledatelja, Cinema City i u prvoj sedmici marta nastavlja na repertoar donositi svjetske i regionalne premijere najočekivanijih ostvarenja.

Program od 4. marta predvodi svjetska premijera dugo očekivane fantazijske avanture "Alisa u zemlji čudesa" (Alice in Wonderland). Najnovija visokoprofilna holivudska adaptacija literarnog dječijeg klasika Lewis Caroll djelo je atomskog kreativnog dvojca – reditelja Tima Burtona i njegovog najdražeg glumca Johnny Deppa – koji iza sebe imaju nekoliko zapanjujućih fantazijskih klasika "Edvard Škaroruki", "Uspavana dolina" i "Čarli i tvornica čokolade". U filmu koji svojim vizuelnim izgledom naprosto oduzima dah u ostalih ulogama gledamo mladu Miu Wasikowsku u ulozi odrasle Alise, Burtonovu suprugu i junakinju klasika "Klub boraca" Helenu Bohman Carter te zvijezdu hit serijala "Dnevnik jedne princeze", ljepoticu Anne Hathaway.

Ovaj put kao devetnaestogodišnja djevojka Alisa se vraća u ekscentrični svijet koji je prvi put posjetila kao djevojčica, gdje je čekaju prijatelji iz djetinjstva: Bijeli zec, Tweedledee i Tweedledum, Puh, osebujna gusjenica, Češirska mačka, te naravno, Ludi Klobučar. Alisa kreće na fantastično putovanje kako bi otkrila svoju pravu sudbinu i zaustavila teror Crvene kraljice.

Sa druge strane za ozbiljnu filmsku publiku od 4. marta Cinema City donosi pravu filmsku poslasticu u vidu najgledanije drame 2010. godine "Priča o prvaku" (The Blind Side). Film koji je samo na američkim kino blagajnama od kraja 2009. godine ostvario zaradu od nevjerovatnih 250 miliona dolara, te glavnoj junakinji Sandri Bullock donio Zlatnog globusa i nominaciju za Oskara za najbolju žensku ulogu djelo je Johna Lee Hancocka, reditelja još jedne sjajne drame "Početnik" iz 2002. godine. Pored Sandre Bullock sa najboljom ulogom u karijeri u filmu koji je urađen prema nevjerovatnoj istinitoj priči igraju sjajni mladi afroamerički glumac Quinton Aaron, čuveni country pjevač i glumac Tim McGraw te dobitnica Oskara Kathy Bates.

"Priča o prvaku" vrti se oko Michaela Ohrea, mladog afroameričkog beskućnika iz uništene gobitelji kojeg u skrb prima dobrostojeća bjelačka porodica Touhy. U isto vrijeme, Michaelova prisustnost u njihovim životima dovodi dobročinitelje do vlastitih otkrića. Živeći u novoj sredini, tinejdžer dobija novi izazov. Kao igrač američkog fudbala i student, Oher vrijedno radi i uz pomoć trenera i nove porodice postaje jedan od najboljih odbrambenih igrača Amerike.

Projekcije filma "Priča o prvaku" bit će dio velike promotivne akcije "8. mart" Cinema City pored bh. premijere romantične drame tri puta za Oskara nominovanog Lasse Hallstroma "Sve što želim to si ti" (Dear John) koja je sa prvog mjesta američke top liste nakon dva mjeseca dominacije skinula "Avatar" Jamesa Camerona. Svim posjetiteljima Cinema City za Dan žena partner akcije Vichy za svaku kupljenu ulaznicu poklanja jednu gratis, a broj ulaznica je ograničen. Pretprodaja ulaznica za Promotivnu akciju 8. mart krenula je na blagajnama multipleksa od 25. februara a za specijalnu priliku Cinema City bar je u svom prijatnom okruženju za sve dame na njihov dan pripremio i specijalna iznenađenja.

Sve informacije oko promotivne akcije "8. mart“ programa prikazivanja, filmova u najavi te uslugama Cinema City sve zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033 567 288.