|

Aleksandar Hemon jedan od scenarista novog nastavka "Matrixa"

Aleksandar Hemon jedan od scenarista novog nastavka "Matrixa"
98
M. A.
21.8.2019. u 07:39
11
komentara
98

dijeljenja
Aleksandar Hemon jedan od scenarista novog nastavka "Matrixa" Foto: N. G./Klix.ba
Jeste li spremni za ponovni ulazak u svijet "Matrixa"? Naime, Lana Wachowski napisala je scenarij i trebala bi režirati novi nastavak ove poznate sci-fi sage, a Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss opet bi se trebali pojaviti kao Neo i Trinity. Zanimljivo je i to da je jedan od scenarista novog nastavka bh. pisac Aleksandar Hemon, piše Variety.
Warner Bros i Village Roadshow Pictures će producirati i globalno distribuirati film, a direktor grupe Warner Bros Toby Emmerich najavio je ovo u utorak.

"Ja moram reći da smo veoma uzbuđeni što ponovo ulazimo u 'Matrix' s Lanom. Lana je pravi vizionar, jedinstveni i originalni kreativni filmski stvaralac i oduševljeni smo što ona piše, režira i producira ovo novo poglavlje", rekao je Emmerich.

Pored Lane Wachowski, na scenariju su radili i Aleksandar Hemon, utjecajni bh. pisac s adresom stanovanja u Chicagu, te David Mitchell.

Izvori kažu kako će produkcija filma početi krajem 2020. godine. Pojedinosti o radnji trenutno su nepoznate, kao i to kako će se riješiti problem s ulogom Morpheusa, koju je u početku igrao Laurence Fishburne. Neki izvori kažu da bi ta uloga mogla biti preinačena za mlađu osobu.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...