Film/TV
0

Al Pacino u Shakespearovom Venecijanskom trgovcu?

Klix.ba
Al Pacino možda će vratiti Shakespearea na veliki ekran. Glumac i reditelj filma <em>Looking For Richard</em> baziranog na čuvenom komadu velikog pisca <em>Richard III</em> u pregovorima je da igra Shylocka u filmu Michaela Radforda <em>The Merchant of Venice</em> za Avenue Pictures.

Također u pregovorima za ulogu u filmu čiji će budžet biti između 25 i 30 miliona dolara su Cate Blanchett, Ian McKellen, i Joseph Fiennes, koji je već igrao spisatelja u mega hitu Shakespeare in Love. Radnja Venecijanskog trgovca vrti se oko Venecijanca Bassania kojeg očajno trebaju novci kako bi isprosio Portiu (Blanchett), bogatu nasljednicu koja živi u Belmontu. Bassanio moli svog najboljeg prijatelja Antonia za zajam kako bi u stilu otputovao na portijino imanje.

Antonio pristaje, ali i sam ne može obezbjediti pozajmicu pa predlaže da se Bassanio obrati Shylocku i da navede njega kao svoj garantora. U Belmontu, Portia izražava tugu nad uslovima volje njenog oca koja navodi da se mora udati za čovjeka koji pravilno izabere jednu od tri košare.

Pacino trenutno završava TV seriju Angels in America pored Simona Callowa. Produkcija filma The Merchant of Venice počinje 1.septembra u Veneciji i Luxemburgu.