{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Al Jazeera Balkans: Pripreme za odbrojavanje počinju

S
12.9.2011. u 21:01
0
48
Al Jazeera Balkans: Pripreme za odbrojavanje počinju
0
Početak emitiranja Al Jazeera Balkans programa se očekuje do kraja godine. Kada Al Jazeera Balkans počne sa emitiranjem postat će dvadeset i treći program u sklopu Al Jazeera mreže.
Al Jazeera Balkans će emitirati vijesti i aktuelna zbivanja za gledatelje u regiji na lokalnim jezicima, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.

Al Jazeera Balkans će biti dostupna kod glavnih kablovskih operatera u regiji, kao i na satelitu Eutelsat na 16 stepeni istočno, u paketu "free to air" signala, tako da će ga moći preuzeti svi zainteresirani kablovski operateri. Ovaj satelit je veoma važna lokacija za satelitsko TV emitiranje u Centralnoj i Istočnoj Europi, Mediteranu, ali i Bliskom Istoku. Sedam "pay-TV" platformi i preko 400 TV kanala emituju svoj program preko ovog satelita.

Pored satelitskog signala, te distribucije preko kablovskih operatera u čitavom regionu, Al Jazeera Balkans će biti dostupna i na zemaljskom signalu u Bosni i Hercegovini.

Tehnički, Al Jazeera Balkans će u potpunosti biti integriran u Al Jazeera mrežu omogućavajući tako distribuciju i razmjenu programa unutar mreže. Al Jazeera Balkans imat će tehničke pogodnosti koje podrazumijevaju i javljanja uživo u bilo kom trenutku ili sa bilo koje lokacije.

Za samu produkciju i uređivanje vijesti uspostavlja se Avid iNews system. Al Jazeera Balkans će se emitirati u High Definition (HD) rezoluciji, u formatu XDCAM HD na 50Mbit/s.

Al Jazeera Balkans će imati središnji studio u Sarajevu i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, kao i dopisnike u Podgorici, Prištini, Mostaru i Banja Luci, ali i u Vašingtonu, Londonu, Briselu, Berlinu, Beču, Moskvi, Istanbulu, Jeruzalemu i Pekingu, a koristit će i mrežu od preko 70 stranih dopisništava koje Al Jazeera mreža ima širom svijeta.

Portal Sarajevo-x.com vam donosi ekskluzivne fotografije unutrašnjosti sarajevskog studija Al Jazeera Balkans.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: