Film/TV
17

"Ako mi se fućka, fućkam" i studentski filmovi u art kinu Kriterion

Klix.ba
U srijedu u art kinu Kriterion sa početkom u 20:20 sati svi zainteresovani za filmove studenata sa Akademije scenskih umjetnosti, imat će priliku prvi put i da ih pogledaju. Studentski filmovi će se prikazivati svake srijede u terminu od 20:20 sati, a ulaz je besplatan u cilju afirmiranja umjetnosti mladih ljudi i studenata Akademije.

U četvrtak sa početkom u 20:20 sati je premijera filma "Ako mi se fućka, fućkam" režisera Florina Serbana. U filmu pratimo mladića Silviua, koji za pet dana izlazi iz maloljetničkog popravnog doma. No, tih će pet dana postati vječnost kad se nakon dugog odsustva pojavi njegova majka i kaže da odvodi njegova mlađeg brata, brata kojeg je on odgojio kao sina, a sada će ga morati napustiti.

Osim toga, Silviu se zaljubljuje u lijepu socijalnu radnicu. Vrijeme ističe, emocije se kovitlaju, a Silviua obuzima gnjev zbog kojeg će se odlučiti na akciju.

Kritičari zaključuju je da prva polovina filma "klasična zatvorska drama", a druga polovina vodi u triler talačke krize, no Florin Serban pritom ne gubi fokus autentične socijalne drame. Film zaslužuje pohvale da je "kompetentno režiran, dobro odglumljen i dovoljno efektan da se možemo veseliti nastavku Serbanove karijere".

Film će biti na repertoaru od 15. do 20. novembra u terminu od 20:20 sati, a cijene ulaznica su 5 KM i 4 KM za studente, djecu i penzionere.