Nakon četiri godine
0

Akcijski triler "Pravednik 2" od avgusta u bh. kinima

Klix.ba
Nakon odličnih kritika i reakcija publike na original iz 2014. godine, nastavak akcionok trilera "Pravednik 2" ove godine stiže u bh. kina. Priča se zasniva na uroti i osveti sapuno akcije i odličnom glumačkom postavom.

Dvostruki dobitnik Oscara Denzel Washington i reditelj Antoine Fuqua ponovno udružuju snage i donose nastavak na koji se čekalo. Riječ je o filmu "Pravednik 2"(The Equalizer 2) u kojem Washington ponovo glumi Roberta McCalla, akcionog junaka i borca za pravdu. Triler "Pravednik" bio je najbolje ocijenjeni film s cenzorskom oznakom "R" u historiji kompanije Sony Pictures te je nastavak bio očekivan i jedva dočekan.

Washington je već tada izrazio svoju zainteresovanost za snimanjem nastavka pa mu je ovo prvi filmski nastavak u karijeri! Da saradnja Washingtona i reditelja Antoinea Fuque uvijek rezultira uspješnim ostvarenjima dokaz je i film "Dan obuke" iz 2001. godine kada je Washington osvojio Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

Kao i original film "Pravednik 2" temeljen je na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi čak glumila Melissa Leo, glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Osim nje i Denzela Washingtona u filmu glume i Pedro Pascal (serije Game of Thrones, Narcos) te Bill Pullman, koji je glumio i u originalu kao i mnogi drugi.

Nakon prvog "Pravednika" u kojem je publika upoznala Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih jedinica koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku "Pravednik 2" Robert McCall (Denzel Washington) nastavlja raditi ono što najbolje zna , boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć.

Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organizovanoj uroti, Pravednik (Denzel Washington) upušta se u osvetu. Tokom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubicama, a možda čak i sebi ravnima. Međutim, Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu jer on je – Pravednik.