Film/TV
0

Akcija "Last Stand" i "Bilo jednom u Anadoliji" u kinu Ekran u Zenici

Klix.ba
Na program Family Centra Ekran od 31. januara stiže ultimativna akcija "Posljednja bitka" (Last Stand), u kojoj svoj veliki povratak iam najveći junak akcije Arnold Schwarzeneggera u prvoj glavnoj ulozi nakon Terminatora 3.

Schwarzenegger glumi bivšeg policajca iz Los Angelesa, koji završava kao šerif u malom gradiću na američkoj granici s Meksikom.

Iako se čini da će njegov posao biti miran, on je prisiljen da pomogne u lovu na jednog od najopasnijih i najtraženijih narko šefova, koji je pobjegao iz FBI-evog konvoja sa zatvorenicima.

Termini projekcija svaki dan od 20:00 sati. Petkom i subotom dodatni termini od 22:00 sata.

Uz pokroviteljstvo programa Europacinemas, zenička publika će naredne sedmice moći pogledati i prestižno ostvarenje turske kinematografije "Bilo jednom u Anadoliji" (Once Upon a Time in Anatolia) po promotivnoj cijeniulaznice od 3 KM. Riječ je o kriminalističkoj drami koju je režirao Nuri Bilge Ceylan, a koja je višestruko nagrađena brojnim priznanjima: Asia Pacific Screen Award za dostignuće u filmskoj fotografiji i za dostignuće u režiji, Cannes Film Festival, Karlovy Vary International Film Festival...

Nekoliko dana nakon ubistva u malom anadolskom gradu, dvojica braće priznaju da su počinili zločin, otkrivši da su zakopali leš na mjestu koje se nalazi 30-40 km izvan grada. Zahvaljujući dokazima, javni tužilac, lokalni policijski upravitelj, ljekar i nekolicina službenika upućuju se zajedno sa osumnjičenima na zadatak koji podrazumijeva ekshumaciju leša i njegovo premještanje nazad u grad.

Termini projekcija svaki dan od 20:45 sati.