Režija Draška Đurovića
30

Adnan Hasković i Muhamed Hadžović igraju glavne muške uloge u crnogorskom filmu "Zaliv"

N. C.
Bh. glumci Muhamed Hadžović i Adnan Hasković igraju glavne muške uloge u crnogorskom filmu "Zaliv".

Snimanje novog filma "Zaliv" renomiranog crnogorskog režisera​ Draška Đurovića, u produkciji Montenegro Max filma, počelo je u septembru prošle godine, a nastavljeno​ je 30. marta u Boki Kotorskoj.

Muhamed Hadžović
Muhamed Hadžović

"Internacionalna ekipa intezivno radi na lokacijama u Prčanju, Kotoru, Perastu I Herceg Novom.​ Kroz nostalgičnu​ ljubavnu priču film obrađuje period pred početak Prvog svjetskoj rata dok je Boka bila pod Austrougarskom", naveli su.

Pored Marize Berenson u filmu igraju, sjajni sarajevski glumci Muhamed Hadžovic, koji tumači glavni lik i Adnan Hasković koji igra drugu glavnu mušku ulogu, zagrebačka glumica Sanja Vejnović, a​ mlada beogradska glumica Isidora Građanin​ je u glavnoj ženskoj ulozi.

Adnan Hasković
Adnan Hasković

Tu su i crnogorski glumci Danilo Babovič, Sanja Popovič, Jelena Rakočević, Tihana Ćulafić,Anđela Radović... Kao i Milica Milsa I Milenko Pavlov.

Producent filma je Karlo Kalezić. Koscenarista filma je Goran Gocić.​ Direktor fotografije Radan Popović, kostimografi Seka Martinović i Tijana Todorović.​ Fotografije je radila Meliha Šuškavčević.