Stara glumačka postava
15

ABC najavio 18. sezonu popularne serije "Grey's Anatomy"

N. C.
Glumačka ekipa popularne serije
Glumačka ekipa popularne serije
ABC je najavio da će "Grey's Anatomy" dobiti i 18 sezonu, a zvijezda Ellen Pompeo produžit će ugovor da nastavi glumiti dr. Meredith Gray.

Medicinska drama, koja je trenutno u svojoj 17. sezoni, televizijska je emisija broj jedan u ključnoj demografskoj kategoriji od 18 do 49 među mrežama koje izvještavaju o gledanosti, privukavši ukupno 8,3 miliona gledatelja.

ABC je također najavio novu sezonu "Station 19" koja je pored "Grey's Anatomy" najgledanija ABC-ove scenarističke emisije.

"Grey's Anatomy" ove je godine izbacio nekoliko dugogodišnjih članova glumačke ekipe, a Giacomo Gianniotti i Jesse Williams napustili su serijal u posljednjih nekoliko mjeseci. Međutim, potvrđeno je da će se članovi glumačke ekipe Chandra Wilson i James Pickens Jr. vratiti u 18. sezonu zajedno s Pompeom.

Krista Vernoff, izvršna producentica "Grey's Anatomy" i "Station 19", i kreator nove drame "Rebel"- obnovili su višegodišnji ugovor s ABC Signature u martu, a nastavit će voditi i "Grey's Anatomy" i "Station 19".

Kada je 2005. "Grey's Anatomy" premijerno prikazana na ABC-u - stvorila ju je Shonda Rhimes - niko nije očekivao da će to postati najdugovječnija drama u historiji TV-a. Nadmašila je i "MASH" (11 sezona) i "ER" (15 sezona), prethodne rekordere.