Aida Mahmutović
0

"A, zar je ukinut Centralni dnevnik?"

Sarajevo-x.com
Aida Mahmutović (Foto: Hayat.ba)
Aida Mahmutović (Foto: Hayat.ba)
Direktorica programa TV Hayat za današnje izdanje TV Antene u Oslobođenju izrazila je čuđenje pitanjem - "zašto je ukinut Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića?". Na ovo pitanje, ona je odgovorila kontrapitanjem: "A, zar je?". Iako je direktorica za sve segmente programa ove tv kuće osim informativnog, rekla je "da ovo pitanje nije u sferi njenog djelovanja".

Sarajevo-x.com je već ranije ekskluzivno izvjestio da je Senad Hadžifejzović donio odluku da napusti TV Hayat nakon duže neizvjesnosti i nesporazuma sa njenim rukovodstvom. To je značilo i direktno gašenje Centralnog dnevnika, zasigurno najpopularnije emisije u domaćem medijskom prostoru.

Prvobitno je prije početka nove sezone emitiranja, rukovodstvo ove kuće objavilo da će jedna od najgledanijih emisija u BiH krenuti u februaru iduće godine, uprkos činjenici da je svake godine do sada ona bila na malim ekranima krajem septembra ili početkom oktobra.

Ono što je Sarajevo-x.com mogao doznati također iz nezvaničnih izvora, jeste da je problem za Hadžifejzovića bio upravo novi termin emitiranja emisije koji je Hayat samostalno odredio a o čemu on nije bio obavješten te pitanje daljnje uredničke samostalnosti, koju je on do sada uživao.

Portparolka TV Hayat Sabina Džaferbegović za Sarajevo-x.com tada nije željela ni potvrditi ni demantirati informaciju da gledaoci više neće moći pratiti Centralni dnevnik u njenom programu. Na naše pitanje da pojasni da li je istina da Senad Hadžifejzović odlazi odnosno da je otišao sa Hayata, ona je odgovorila, citiramo, 'ukoliko se Centralni dnevnik prestane emitirati, onda i on odlazi'.

Podsjetimo da je ovu kuću, pod pritiskom pojedinih kolega, napustio i zasigurno najbolji sportski komentator u BiH Marjan Mijajlović kojeg je upravo Hadžifejzović doveo u Centralni dnevnik.

Prema reakcijama javnosti, odlazak ove dvojice izuzetno popularnih tv voditelja i urednika sa TV Hayat, veliki je minus za ovu tv kuću.