Film/TV
0

"300" i dalje dominira američkim box-officom

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "300"
Scena iz filma "300"
Spartanci nastavljaju sa svojim pobjedničkim pohodom na američki box-office, pa su tako i ovog vikenda na prvom mjestu sa osvojenih 31,2 miliona dolara.

Film "300", kompanije Warner Bros, koji govori o malobrojnoj vojsci Spartanaca koji se brane protiv puno brojnijih perzijskih osvajača, premašio je brojku od 100 miliona dolara za samo jednu sedmicu prikazivanja. Film je za devet dana prikazivanja zaradio 127,5 miliona dolara.

Disneyeva komedija "Wild Hogs" je također premašila brojku od 100 miliona dolara zarade, a nalazi se na drugom mjesto na box-officu, te sa zarađenih 18,8 miliona dolara ovog vikenda podižu svoj total na 104 miliona dolara.

Triler "Premonition", u kojem Sandra Bullock glumi ženu čiji je muž jednog dana ubijen, ali se sutradan pojavi živ i zdrav na vratima, je debitirao na trećem mjestu sa zaradom od 18 miliona dolara.

Ovog vikenda su se pojavila još dva nova naslova. Universalov horor "Dead Silence" – priča o manijakalnoj lutki za trbuhozborce, kojeg je režirao James Wan, a scenario napisao Leigh Whannell (tim odgovoran za frašizu "Saw" filmova) –debitirao je na četvrtom mjestu sa osvojenih 7,8 miliona dolara.

Film "I Think I Love My Wife", je ljubavna priča sa Chrisom Rockom i Kerry Washington u glavnim ulogama. Chris Rock je i redatelj i ko-scenarista ovog filma, koji je na otvaranju zauzeo peto mjesto box-offica sa zarađenih 5,7 miliona dolara.

Loše vrijeme na istočnoj obali SAD-a i NCAA finalni košarkaški turnir, kao i tradicionalne zabave za Dan Svetog Patrika, su uzrok lošije zarade na box-officu, naročito među mlađim muškarcima koji su glavna ciljna grupa filma "300".

Box-office ovog vikenda izgleda ovako:

  1. "300"
  2. "Wild Hogs"
  3. "Premonition"
  4. "Dead Silence"
  5. "I Think I Love My Wife"
  6. "Bridge to Terabithia"
  7. "Ghost Rider"
  8. "Zodiac"
  9. "Norbit"
  1. "Music and Lyrics"