Film/TV
709

17-godišnjak snimio kratki film o mladiću koji ne poštuje svoju majku

Piše: L. Č.
Mirza Demirović je srednjoškolac iz Zavidovića koji se bavi snimanjem kratkometražnih filmova. Njegov novi film nosi naziv "Bezuslovno te voli" i donosi priču o mladiću koji ne poštuje svoju majku.

"U trenutku kad mladić saznaje da je ostao bez majke, već je kasno za sve...", pojašnjava ovaj mladi autor.

Mirza Demirović ima 17 godina i treći je razred Gimnazije "Rizah Odžečkić" u Zavidovićima.

Još u osnovnoj školi je pokazivao interes za glumu, igravši u školskim predstavama, a filmovi su ga počeli zanimati prije dvije godine.

"Kroz filmove učim o životu, a cilj mi je da i drugi imaju priliku izvuči neku pouku iz mojih radova", kaže 17-godišnjak koji je dosad snimio četiri kratkometražna filma - "Kontrast", film koji je pokazao kako je tehnologija uništila današnja djetinstva, zatim "Rane", film u kojem se svako može pronaći i koji donosi priču o dječaku i njegovoj lošoj naravi, te film "Sudbina", priča o porodici u kojoj je dijete na zadnjem mjestu.

Mirza Demirović (Foto: Facebook)
Mirza Demirović (Foto: Facebook)
Inspiracija za kratke filmove su, kako kaže, priče koje je već od nekoga čuo ili ih je sam smislio, a želja mu je da ljudima ukaže na greške koje prave, te na taj način podstakne promjene u njima. Poruke koje dobija na društvenim mrežama su mu znak kako u tome uspijeva.

Ističe kako mu u finansiranju snimanja filmova pomažu roditelji koji su mu velika podrška, no kako se potrudi da to maksimalno izostavi i pokaže ljudima da novac nije bitan kad postoji želja.

Ovaj mladić u razgovoru za Klix.ba navodii kako mu je želja da upiše Akademiju scenskih umjetnosti i kaže kako će se boriti za to. Još uvijek nije odlučio da li bi radije studirao glumu ili režiju, no ističe kako su to "slatke muke".

Demirović se zadnjih šest godina bavi rukometom, a njegova ekipa RK Krivaja vlasnik je srebrene medalje sa Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine iz 2013. godine.

Bavi se i vloggingom (video bloggingom), te ima svoj YouTube kanal sa više od preko 18.000 pratitelja. Na YouTubeu snima različit sadržaj, od igrica pa do različitih edukacijskih klipova, a cilj mu je, kako kaže, jednostavno zabaviti ljude.