{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


11. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN

S
16.10.2008. u 19:00
0
0
11. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN
0
11. izdanje 'Društva znanja' na TV OBN
Emisija 'Društvo znanja' sa vama ja i ove subote, 18.10 u 15 sati i 05 na TV OBN sa novim i aktuelnim sadržajima koji se tiču nauke, znanja i modernih tehnologija, ili s druge strane, događaja koji će bitno utjecati na njihov razvoj.
Tako se i posebno mjesto u ovom izdanju emisije daje aktuelnoj utrci za mjesto predsjednika SAD-a, kao najmoćnije zemlje svijeta te razmatra šta dvojica predsjedničkih kandidata obećavaju kada su ulaganja u nauku i njen razvoj u pitanju.

Zbog mnogo dešavanja u Sarajevu prošle sedmice, nije emitirana priča o uspješnom Sarajliji dr. Emiru Kamenici koji je doktorirao na Harvardu a sa 30.godina već postao profesor na uglednoj Chicago Graduate School of Business. Ovo je svakako prilog koji se treba pogledati jer govori o uspjesima naših ljudi na tlu Sjedinjenih Država.

Gledatelji će moći pogledati i posebnu priču o Institutu za genetički inženjering i biotehnologiju iz Sarajeva koji je nedavno obilježio 20.godina svoga postojanja, jubilej do kojeg je institut stekao ugled širom svijeta i postao jedna od vodećih institucija ovakve vrste u regionu.U emisiji će biti predstavljena i knjiga 'Situiranje bosanske paradigme', profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu Nevada Kahterana koja je prije mjesec dana objavljena u Njujorku. Ova knjiga jedan je od rijetkih primjera afirmacije domaće akademske zajednice u svijetu i direktne komunikacije sa svjetskom naučnom zajednicom, te predstavljanja BiH na jedan novi način – putem znanja.

Gledatelji koji budu uz emisiju, i dalje mogu osvajati vrijedne nagrade koje osigurava BH Telecom poput web kamere, blue tooth slušalice te USB sticka. BH Telecom se potrudio da jednom gledaocu dodijeli i mobilni telefon sa ULTRA start paketom od 10 KM te dopunom od 5 KM svaki od narednih 12 mjeseci.

Repriza 'Društva znanja' je srijedom u 14 sati i 25 minuta a redakciji možete pisati putem e-maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: