Film/TV
0

10 najiščekivanijih filmova 2008.

Sarajevo-x.com
Scena iz filma Rambo
Scena iz filma Rambo
O najuspješnijim filmovima protekle godine smo već pisali, a sada vam donosimo listu najiščekivanijih filmova 2008. godine koju je sastavio američki internet portal Yahoo!. Pogledajte koji će filmovi vladati kino dvoranama u 2008. godini.

Cloverfield

Otkako se prošlog ljeta pojavio prvi trailer novog filma hollywoodskog producenta J.J. Abramsa, svi žele što prije saznati kakvo to čudovište uništava New York, ali moraće se strpiti do 18. januara kada je i zakazana premijera.

www.cloverfieldmovie.com

Rambo

Nakon odličnog uspjeha posljednjeg filma o legendarnom Rockyju Balboi, scenarist/reditelj/glumac Sylvester Stallone odlučio je 25. januara svijet podsjetiti na još jedan njegov kultni lik, te Johna Ramba poslati na spasilačku misiju u džunglu.

movies.break.com/rambo/

Horton Hears a Who

Za prvi animirani film baziran na knjizi Dr. Seussa, kreatori hit filma "Ice Age" unajmili glasove dva poznata komičara Jima Carreyja i Stevea Carella za glas slona Hortona i njegovog sićušnog prijatelja kojeg samo on može čuti, a kako je to sve ispalo saznaće se 14. marta.

www.hortonmovie.com

Iron Man

Superheroj Marvelovih stripova pojavit će se 2. maja na filmskom platnu sa zvjezdanom glumačkom ekipom i fantastičnim efektima. Robert Downey Jr. je pokazao smisao za humor i ljudsku stranu Tonyja Starka, milijardera koji je napravio neuništivi štit kojeg stalno nosi.

www.ironmanmovie.com

Speed Racer

Braća Wachowski, kreativni duo koji stoji iza hit filma "The Matrix", ponovo se našao u rediteljskoj ulozi u potpuno drugačijoj vizuelnoj ekstravaganci, live-action verziji klasičnih animiranih serija, koja će premijerno biti prikazana 9. maja.

speedracerthemovie.warnerbros.com

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Četvero djece Pevensie vraća se u čarobni svijet Narnije i otkriva da je prošlo 1.300 godina, te da zli kralj sad vlada ovom zemljom. Simpatična četvorka uz pomoć snažnog lava Aslana pokušava vratiti mladog princa Caspiana na prijestolje koje mu s pravom pripada. Premijera ovog filma je zakazana za 16. maj.

disney.go.com/disneypictures/narnia/

Sex and the City

Četiri godine nakon što je emitirana posljednja epizoda istoimene hit serije, Carrie, Charlotte, Miranda i Samantha pojavit će se 30. maja i na velikom ekranu.

imdb.com

WALL-E

Tvorci velikog hita "Finding Nemo", snimili su novi animirani film za kojeg kažu da će revolucionizirati svijet animacija, a da li je zaista tako moći ćemo se uvjeriti nakon njegovog premijernog prikazivanja 27. juna.

disney.go.com/disneypictures/wall-e/

Wanted

Hollywoodska ljepotica Angelina Jolie ponovo je u akciji, ali ovaj put kao misteriozna žena pod imenom Fox, koja uvodi Jamesa McAvoyja u tajno društvo plaćenih ubojica koji su tako dobro istrenirani da prkose zakonima fizike, a Morgan Freeman se pojavljuje u ulozi njihovog gurua. Novi film sa zavidnom glumačkom ekipom prvi put će biti predstavljen javnosti na ljeto, tačnije 27. juna.

www.wantedmovie.com

Batman: The Dark Knight

U nastavku filma reditelja Christophera Nolana, "Batman Begins", Christian Bale se vraća kao Caped Crusader, i ovaj put se suočava sa stravičnim Jokerom kojeg glumi Heath Ledger. Premijera je planirana za 10. juli.

thedarkknight.warnerbros.com