Pametan izbor
4

Festivali u Hrvatskoj postaju još bolji kada kažete "zbogom" gotovinskom plaćanju

Godišnji odmori tokom ljeta, odlazak na more sa prijateljima ili sretna okolnost usputnog dolaska na hrvatsku obalu tokom najboljih mjeseci, pored uobičajnih prednosti uživanja u turističkim ponudama jedne od najljepših evropskih destinacija, u sebi sadrže i posljednjih godina sve atraktivniju mogućnost učestvovanja u nezaboravnim muzičkim festivalima.

Od Istre do Dubrovnika, Dalmacija svakoga ljeta svojim gostima pruža bogate muzičke događaje koji osiguravaju da sjećanje na putovanje upotpunite iskustvom dobrog provoda pred binama na kojima nastupaju najveće evropske i svjetske zvijezde.

Jedan od najprivlačnijih događaja je bez sumnje festival Ultra Europe koji se održava na splitskom Poljudu od 14. do 16. jula, a na kojem će nastupiti Armin Van Buuren, David Guetta, DJ Tiesto, Hardwell, Carl Cox i mnogi drugi predstavnici dance i house muzike.

Za događaj kao što je Ultra Europe potrebna je dodatna organizacija, izdvojeno vrijeme i ono što je najvažnije – dobro pripremljen novac. Ovo se posebno odnosi na goste koji su svoje apartmane i sobe rezervisali izvan Splita, ali i za one koji su odlučili svoje ljetovanje provesti u tom gradu. Organizacija novca koji će osigurati da Vaše iskustvo na jednom od najljepših stadiona na ovim prostorima prođe bez neprijatnih iznenađenja i bespotrebnih problema, svakako mora biti primarna radnja prije nego se ostisnete na put.

Na isti način kao što godišnji odmor postaje još opušteniji zbog svjesnog i racionalnog izbora da sva svoja sredstva smjestite na kartice, tako i ljetni festivali postaju još zabavniji kada je Vaš najbitniji alat za dobar provod i manjak briga tu uz Vas.

Ne samo da je vrijeme provedeno na koncertima i svirkama Vaših najdražih muzičara mjerljivo jednostavnije bez prisustva staromodnog gotovinskog svežnja ili šake kovanica, kartice kao što je Mastercard® pružaju dodatne pogodnosti.

Gosti Ultra Europe festivala uz svoju Mastercard karticu festivalsku narukvicu mogu napuniti bez naknade te ostvariti 10 posto popusta za kupnju promotivnih proizvoda u iznosu od 250 kn Mastercard i Maestro karticama.

Osim toga, samo korisnici regularnih i beskontaktnih Mastercard i Maestro kartica mogu karticama kupovati hranu i piće u posebnim objektima za vrijeme trajanja Ultra Europe festivala.

Pored Ultra Europe tu su i drugi festivali koji zadovoljavaju svačiji ukus odličnog ljeta. Dubrovačke ljetne igre koje su počele 10. jula su najznačajnija kulturna manifestacija u zemlji sedamdeset godina Dubrovnik na nešto više od mjesec i pol pretvara u jedinstvenu svjetsku pozornicu kulture i umjetnosti.

I tu korisnici Mastercard kartica, preko stranice ulaznice.hr ili u prodajnim mjestima u Dubrovniku, mogu ostvariti popust od 10 posto prilikom kupovine ulaznica za jedan od brojnih pozorišnih ili muzičkih događaja. Kupovinom ulaznica u iznosu od najmanje 500 kuna korisnici dobivaju voucher za 30 posto popusta na službene suvenire festivala.

Mastercard je ujedno pokrovitelj jednog od najvećih događaja ovogodišnjih Igara - koncerta britanske pjevačice Zare McFarlane koji će biti održan 24. augusta.

A ako putujete u Hrvatsku, za sve korisnike Mastercard kartica tu su i brojna druga iznenađenja u restoranima, barovima, klubovima, hotelima, hostelima i apartmanima diljem Hrvatske. Za detalje posjetite ovu web stranicu.