magazin
7

Festival arTZ otvara svoja vrata umjetnicima uz moto "Budi SLOBODAn"

Klix.ba
Četvrti po redu arTz Festival savremene umjetnosti bit će održan u Tuzli od 27. do 30. juna 2017. godine.

U četiri festivalska dana publika će imati priliku vidjeti raznovrstan zabavno-umjetnički program prilagođen svim uzrastima i generacijama. Od ove godine publiku i umjetnike očekuju mnogobrojne novine, a prva od njih čine konceptualne festivalske zone i to: Theatre zona, Film & Video zona, Open Air zona, Visual Art zona i Music zon.

Ovogodišnji arTz fest održati će se pod motom "Budi SLOBODAn" - čime organizatori jasno poručuju da umjetnost ne poznaje granice, te pozivaju sve slobodne umjetnike, umjetnice, umjetničke grupe i freelancere da svoje umjetničke programe prijave putem ovog linka. Poziv za prijave bit će otvoren od 1. februara do 1. marta.

Za sve one koji žele volontirati na festivalu, družiti se sa mnogobrojnim umjetnicima i umjetnicama, učestvovati na radionicama, seminarima, programima, upoznati prijatelje i prijateljice iz cijele BiH, kao i iz regiona, prijave za volontiranje mogu izvršiti putem ovog linka. Poziv za prijave bit će otvoren od 1. februara do 1. maja.

Da je ovogodišnji moto sloboda govori i činjenica da će arTz Festival 2017. biti održan na mnogobrojnim skladištima, krovovima, magacinima, jezerima, parkovima, podrumima, pijacama i u mnogim drugim kulturnim ustanovama grada Tuzla, jer cijeli svijet je pozornica, poručuju organizatori.