Posljednji oproštaj
0

Fanovi se oprostili od Carrie Fisher i Debbie Reynolds na javnoj komemoraciji

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U čast Debbie Reynolds i Carrie Fisher na groblju "Forest Lawn" u Los Angelesu održana je dvosatna javna komemoracija na kojoj su prikazivane fotografije, videosnimci, ali i pričane anegdote.

Na komemoraciji koju je organizirao Todd Fisher, sin Debbie Reynolds i brat Carrie Fisher, okupilo se na stotine fanove, prijatelja i kolega. Obraćajući se prisutnima Todd je rekao kako je njegova majka mrzila komemoracije.

Britanski kantautor James Blunt otpjevao je pjesmu " I'm here to let you go" koju je posvetio bliskoj prijateljici Carrie Fisher, a trupa iz plesnog studija "Debbie Reynolds" otplesala je ples koji je omaž filmu "Singing in the Rain" koji je ovoj glumici donio svjetsku slavu.

"Ona je doslovno zatražila dopuštenje i pitala može li biti s Carrie. Zatvorila je oči i zaspala. Bio je to veoma miran i lijep odlazak", opisao je Todd posljednje trenutke svoje majke.

Carrie Fisher i njena majka Debbie Reynolds, preminule su samo dan jedna nakon druge. Fisher je umrla 27. decembra u 60. godini od srčanog udara tokom leta avionom, a Reynolds samo dan kasnije nakon moždanog udara. Sahranjene su jedna pored druge.