magazin
7

Fanovi Michaela Jacksona "dobili" po milion eura odštete zbog duševne boli

Klix.ba
Michael Jackson
Michael Jackson
Pet fanova preminulog kralja popa, Michaela Jacksona, dobili su parnicu u kojoj im pripada po milion eura odštete zbog pretrpljene duševne boli nakon njegove smrti.

Pet od 34 fana koji su tužili bivšeg Jacksonovog doktora Conrada Murrayja zbog pretrpljene duševne boli nakon smrti popularnog pjevača, dobili su parnicu u kojoj je odlukom suda u Francuskoj odlučeno da im se isplati po milion eura odštete.

Murray je osuđen na zatvorsku kaznu 2011. godine zbog optužbi da je predozirao Jacksona, zbog čega je kralj popa preminuo 2009. godine, kada mu je bilo 50 godina. Sud je u utorak donio presudu da su dva fana iz Francuske, dva iz Švicarske i jedan iz Belgije uspjeli dokazati da su pretrpjeli duševnu bol.

Njihov advokad Emmanuel Ludot je rekao da se radi o prvoj presudi u historiji za duševnu bol koja je povezana sa Jacksonom.

Međutim, ova presuda je simbolična, tako da fanovi neće potraživati novac od Murrayja. Advokat je dodao da se fanovi nadaju kako će im status "priznatih žrtava" pomoći da dobiju pristup Jacksonovom grobu u Los Angelesu, koji je zatvoren za javnost.