Čudna poruka
0

Elon Musk novog direktora Twittera uporedio sa Staljinom

B. R.
Foto: Twitter/Elon Musk
Foto: Twitter/Elon Musk
Čelnik kompanija Tesla i SpaceX Elon Musk je novog direktora Twittera Paraga Agrawala uporedio sa sovjetskim liderom Jozefom Staljinom.

Prema pisanju Business Insidera, nisu iznenađujuće Muskove snažne reakcije na odluku osnivača Twittera Jacka Dorseyja da više ne bude direktor ove kompanije. Musk je upravo na spomenutoj društvenoj mreži reagovao fotomontažama kojima je Agrawala uporedio sa sovjetskim diktatorom.

Za ove montaže iskorištena je fotografija na kojoj su Staljin i šef sovjetske tajne policije Nikolaj Ježov. Musk je objavio dvije fotomontaže - na prvoj je Agrawala u društvu Dorseyja koji je predstavljen kao Ježov, dok je na drugoj Agrawala sam.

Time je sugerisao da je Dorsey gurnut u vodu, odnosno da ga Agrawala želi što više udaljiti od Twittera. Zapravo, u stvarnosti, Ježov je ubijen 1940. kada je u Sovjetskom Savezu bila "velika čistka".

Dorsey je 29. decembra saopćio da više neće biti direktor Twittera te da će njegov nasljednik na ovoj poziciji biti Agrawala. Do sljedeće godine bit će član upravnog odbora. Još više će se posvetiti svojoj kompaniji za online plaćanje Square.

Dorseyjovom sistemu za plaćanje će 10. decembra biti promijenjeno ime u Block, a on će postojati pod korporacijom Square, piše Business Insider.