magazin
16

Elizarova: Manekenke čak vade i zube da bi izgledale mršavije

Klix.ba
Model, glumica i sada reality TV zvijezda, Ruskinja Katia Elizarova (27), u jednom intervjuu je iznijela mračnu stranu svijeta mode, a prvenstveno manekenstva i djevojaka koje pokušavaju biti cijenjene u tom poslu.

Trnovit je put do zvijezda, a to iskuse ove djevojke na početku svojih karijera.

"Postoje ljudi koji vas pokušavaju dovesti u noćne klubove kako bi privukli pažnju starijih muškaraca. To nije ljepši dio našeg posla. Ako ste model i vaša agencija vam nije mjesecima ništa platila, onda nemate šta jesti. Neko dođe i kaže vam: 'Organiziramo besplatne večere u klubu, hajde dođi i povedi prijateljice'. Naravno da ćete otići, a tamo će biti 20 muškaraca koji bale nad vama, ali to vas ne zanima, jer ste veoma gladni", kazala je Elizarova za Times.

Elizarova, koja trenutno glumi u Fox TV reality showu "Upoznajte Ruse" napravila je ime u svijetu mode radeći za Chanel, M&S i MaxStudio, između ostalih.

Modni skauti su je otkrili u njenom rodnom gradu Saratovu u vrijeme kada je imala 14 godina, što znači da je tokom 12 godina rada svašta mogla vidjeti i čuti.

Pored toga, ona je posvjedočila da postoji ogroman pritisak na djevojke da se izgladnjuju, što često ima fatalne posljedice.

Ustvrdila je da djevojke rade sve kako bi izgledale mršavo, neke su čak išle i do te mjere da vade zube, kako bi im obrazi upali i kako bi izgledale mršavije.