Bogat sadržaj
37

Elektroprivreda BiH organizovala nezaboravnu zabavu na Ledenoj čaroliji

Klix.ba
Subota na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo je obilježena smijehom, zabavom, magičnim trikovima i edukacijama o štednji energije.

Elektroprivreda BiH, kao ponosni prijatelj Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo, je tokom prvog dana vikenda organizovala raznolik zabavni sadržaj koji je oduševio posjetioce svih generacija.

Dan pun zabave je počeo uz Šašavka koji je najmlađe posjetioce zagrijao pjesmom i plesom. Čaroliju je upotpunio mađioničar koji je na ledenoj plohi izvodio magične trikove. Mališani su imali priliku da svjedoče kako se pred njihovim očima samo jednim dodirom magičnog štapića marama pretvora u zeca, mijenja boje ili kako da iz prazne kutije dobiju preko deset poklona.

Šašavko ih je zabavljao uz modeliranje balona i face painting, a tokom dana su imali priliku da učestvuju u edukativnim radionicama u okviru kojih su učili o štednji energije.

Učesnici radionica su za svaki tačan odgovor dobili zanimljive poklone od Elektroprivrede BiH. Kroz edukativne, ali i zabavne radionice djeci se nastoji objasniti važnost koju štednja energije ima kako za kućni bužet tako i za očuvanje životne okoline. Budućim klizačima se tokom škole klizanja na ledu pridružio i Mickey Mouse.

Od 18:00 sati na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta uz besplatnu kafu, čaj i kolače predstavljena je usluga e-račun. Elektroprivreda BiH pruža mogućnost primanja računa za električnu energiju elektronskim putem.

Ovim je završena najveća zabava za djecu i roditelje uz poruku da su djeca naša energija.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je otvorena do 27. januara 2018. godine svakog dana od 11:00 do 21:00 sat i svim posjetiocima pruža mogućnost besplatnog iznajmljivanja klizaljki i klizanja, a za najmlađe organizovane su besplatne edukativne radionice i škola klizanja.