magazin
309

Eldin Hasanagić pobjednik trećeg Sarajevo fotomaratona

Klix.ba
U periodu od 13. do 14. septembra 2014. u Sarajevu je održan program Sarajevo fotomaratona 2014., koji je osim takmičenja uključivao i druženja fotografa. U konkurenciji od 38 učesnika odlukom žirija za pobjednika "Sarajevo fotomaratona 2014" proglašen je Eldin Hasanagić.

Dodjela nagrada održala se u art galeriji Hostela Vagabond. Svi učesnici fotomaratona su imali za zadatak da odgovore na šest zadanih tema u roku od osam sati. Teme fotomaratona su bile: fokus, rad, nebo, voda, ljubav i Sarajevo.

Žiri u sastavu Haris Čalkić, Dejan Đurić i Amer Kapetanović, dodijelio je ukupno deset priznanja.

Za najbolju seriju fotografija i odgovor na svih šest tema te pobjednika Sarajevo fotomaratona 2013 proglašen je Eldin Hasanagić koji je nagrađen sa fotoaparatom Canon EOS 1200D sa objektivom 18-55mm IS III poklonom generalnog sponzora Canon Bosna i Hercegovina.

Drugoplasirani na ovogodišnjem fotomaratonu je Denis Ruvić, a traće mjesto osvojila je Aida Redžepagić.

Osim nagrada dodjeljene su i pohvale za kolekciju i pojedinačne fotografije:

Vanja Čerimagić – pohvala za kolekciju fotografija Budimir Željko – pohvala za fotografiju na temu fokus

Dejan Zonjić – pohvala za fotografiju na temu rad Haris Begić – pohvala za fotografiju na temu nebo Srđan Dunđerović – pohvala za fotografiju na temu voda Armin Graca – pohvala za fotografiju na temu ljubav Sanja Ibraimović – pohvala za fotografiju na temu Sarajevo

Medijski pokrovitelj Sarajevo fotomaratona je portal Klix.ba, a organizatori se zahvaljuju i Galeriji BlackBOX i hostelu Vagabond.

Fotografije sa proglašenja pobjednik i druženja možete pogledati na ovom linku.