magazin
0

Ekipa Legendary Shotsa očarana našom zemljom: Bh. zastava u Mannequin Challenge videu

Piše: Š. B.
Mannequin Challenge jedan je u nizu izazova koji je osvojio internet zajednicu i u koji se uključio veliki broj poznatih ličnosti i sportista. Jedan od vjerovatno najzahtjevnijih odgovora na izazov snimila je grupa mladića iz SAD-a koji se bave trik šutevima.

Video možda ne bi ni naišao na preveliko interesovanje bh. publike, da se na njemu, između ostalog, ne vidi i zastava Bosne i Hercegovine.

Video se nalazi na Facebook stranici Legendary Shots.

Ekipa grupe Legendary Shots Bryan Anderson, Carson Stalnaker, Chase Martin, John Massey i Ryan Johnson zastavu BiH dobili su prošle godine upravo u našoj zemlji tokom snimanja videospotova ekstremnih sportova pod nazivom Closed Course. Oni su na Igmanu i Baščaršiji snimali trik šuteve.

Prije dolaska u BiH i njen glavni grad, ekipa nije znala ništa o ovom mjestu, ali su se odmah po dolasku zaljubili u Sarajevo i sa sobom ponijeli brojne uspomene.

Tokom odmora od snimanja, mladići su obišli grad, Vijećnicu, naučili dosta o historiji, a kažu i da ih je zamalo udario automobil na mjestu gdje je stradao austrougarski prestolonasljednik Franz Ferdinand 1914. godine.

Najviše ih je iznenadila gostoprimljivost i ljubaznost domaćeg stanovništva, kao i ekipe domaćih snimatelja sa kojim su radili.

Sarajevo im se svidjelo više nego drugi gradovi koje su posjetili te godine, kao što su Rim, Minhen i Pariz.

"Proputovao sam Evropom tri puta, ali sam najsretniji bio u Sarajevu. S ekipom često pričamo o našoj posjeti BiH i kujemo planove za ponovni dolazak. Pročitao sam neke knjige o bosanskoj kulturi i historiji i jedva čekam da se vratim u BiH", rekao je Bryan Anderson.

Zadovoljan je, kaže, i što je ovaj Mannequin Challege video, odnosno zastava BiH u njemu privukla veliku pažnju Bosanaca i Hercegovaca. Dobili su veliki broj pozitivnih reakcija.