Prvog decembra
135

Edin Džeko pozvao na Diplomatski zimski bazar: Ako ste u Sarajevu dođite i pomozite djeci

Klix.ba
Ovogodišnji Diplomatski zimski bazar održat će se u Skenderiji 1. decembra između 11 i 17 sati. Pridružite se pridružite ovom jedinstvenom događaju te da na taj način potpomognete djeci i omladini širom zemlje koji trebaju Vašu pomoć.

Pomoći je jednostavno – kupovinom ulaznice koja košta samo pet KM pomažete da Bazar prikupi sredstva za djecu i mlade ljude. Djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.

Učestvovanjem skoro 40 ambasada i međunarodnih organizacija i skoro 70 domaćih izlagača i nevladinih udruga pruža se jedinstvena priliku da se okuse razna egzotična jela i pića, te da se obavi kupnja neobičnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

Posjetitelji mogu iskušati sreću na već tradicionalnoj lutriji sa listićem po cijeni od 3 KM te na taj način mogu pokušati osvojiti brojne nagrade – večere u najboljim Sarajevskim restoranima, vaučere za wellness centre, raznolike parfeme, modne dodatke i još mnogo toga.

Aukcija je uvijek dobro posjećena, a ove godine je prikupljeno još više dragocjenosti kao što su: slike poznatih slikara, all inclusive odmore u hotelima s 5 zvjezdica, ručno izrađene ćilime, dresove poznatih košarkaša s njihovim autogramima, kao i prekrasnu "O" torbu.

Na bini će nastupati brojni izvođači za djecu, ali i za starije. Uživati ćemo zajedno sa plesnim parovima koji nam stižu iz Malezije, Indonezije, Slovenije, ali i iz lokalne Udruge mladih Roma. Muzička škola iz Grbavice će nam svirati klasičnu muziku, dok će nas horovi i rock band zabavljati tijekom cijelog dana.

Bazar je porodični događaj s puno besplatnih aktivnosti za djecu. Tu je stijena za penjanje, interaktivne robote, kamion za napuhavanje, jaslice za najmlađe, ali i inkluzivnu igraonicu za nešto stariju djecu. Čekaju vas razne tradicionalne igre, a za naše najmlađe dolazi i Djeda mraz. Organizirani su i profesionalni fotografi koji će vas slikati za porodični album u Ledenom začaranom carstvu.

Prošlogodišnji Bazar prikupio rekordnih 200.000 KM, te da je s tim sredstvima potpomognuto 20 dobrotvornih organizacija širom BiH – od Sarajeva, Banje Luke, Šamca, Zenice, Foče, do Doboja i Mostara, ali i šire.

"Zahvaljujući našim velikodušnim sponzorima, a posebno EFT, Mineco-u i Bosankaru, našim najvećim donatorima, svi troškovi održavanja Bazara su pokriveni. To znači da će svaka KM koju potrošite na dan biti donirana djeci i mladim ljudima kojima može promijeniti život. Također s ponosom možemo reći da Bazar podržavaju Grad Sarajevo i Sarajevski Kanton na čemu smo im iznimno zahvalni. Ali, bez podrške divnih Sarajevskih tvrtki, restorana, kozmetičkih salona, cvjećara, i hotela, Bazar ne bi bio tako bogat nagradama. Diplomatski zimski bazar koji se organizuje jednom u godini nudi priliku da se dobro zabavite, a pritom učinite dobro djelo", istakli su iz organizacije Bazara.