magazin
5

Ed Houben je od 2002. donor sperme i otac je 98 djece

Klix.ba
Foto: ABC News
Foto: ABC News
Ed Houben je 42-godišnji Holanđanin i vjerovatno čovjek koji ima najviše djece u Evropi. Kaže da je najpotentniji donor sperme na ovom kontinetu i da je po njegovoj računici postao otac 98 djece od 2002. godine.

U BBC-jevoj emisiji je izjavio da je prvo počeo sa odlaskom u banke sperme, a nakon što je Holandija zabranila praksu anonimnih donacija, prebacio se na stari dobri način, začeće seksualnim odnosom sa ženama.

Na pitanje kako to da partneri žena s kojima spava pristaju na takvo što, Ed odgovara da nisu ljubomorni i da su svjesni da one imaju seksualni odnos sa potpunim strancem te da znaju šta je krajnji rezultat toga.

"Posljednji slučaj, došli su tri puta kod mene, a sada imaju bebu. Oni su izvan tih osjećaja ljubomore", odgovara Holanđanin.

Ovaj vjerovatno i najpoznatiji donor sperme na svijetu do svoje 34. godine uopće nije imao seksualne odnose. Kaže da ne pije, a pomaže i homoseksualnim i heteroseksualnim parovima da dobiju dijete. Pažljivo bira s kojim ženama će spavati kako se ne bi desilo da nekad u budućnosti dođe do incesta među njegovom djecom. Svoje usluge nikada ne naplaćuje, pa je možda i to razlog zašto je tako popularan među parovima koji ne mogu imati djecu.

"Radim to jer znam koliko su očajni ljudi koji žele dobiti dijete", rekao je za Telegraph.

Kaže da će jednog dana zasnovati i vlastitu porodicu te da je u kontaktu s nekom od djece kojima je biološki otac.