Latinoamerički i standardni plesovi
0

Dženan Jahić vraća se na plesni podij sa Ruskinjom Ulianom

Sarajevo-x.com
Dženan Jahić, pjevač i osamnaestrostruki državni prvak u latinoameričkim i standardnim plesovima, s dosta uspjeha se vraća na plesni podij. Odnedavno je njegova nova partnerica atraktivna Ruskinja Uliana Maslovskaya.

"Već duže vremena bio sam u potrazi za partnericom s kojom ću postići vrhunske rezultate na evropskim i svjetskim takmičenjima. U BiH ne postoji takva plesačica. Iz tih razloga obišao sam Mađarsku, Njemačku, Finsku, Ukrajinu, Poljsku i Rusiju. Potraga je bila uzaludna, jer su plesačice koje su mogle zadovoljiti moje kriterije već imale partnere. Ipak, sreća mi se osmjehnula iznenada. Preko Facebooka upoznao sam Ulianu koja je ostala bez svog dugodišnjeg partnera", sa osmjehom govori Jahić za Sarajevo-x.com.

Dženan je u januaru otputovao u glavni ruski grad i vratio se s Ulianom u Sarajevo. Tokom boravka u Moskvi trenirali su s najboljim trenerima. Nakon toga uslijedilo je jednomjesečno vježbanje u Sarajevu. To se desilo u aprilu.

"Za sada je sve više nego dobro. Očekuje nas još dosta muktorpnog rada i treniranja. Uliana je pokazala da je spremna da sama ulaže u ovaj sport, koji je inače veoma skup", zaključio je Jahić.