Dvogodišnjak i zvanično pametniji od Baracka Obame i Davida Camerona

Dvogodišnjak i zvanično pametniji od Baracka Obame i Davida Camerona
3
Klix.ba
27.6.2013. u 08:40
2
komentara
3

dijeljenja
Dvogodišnjak i zvanično pametniji od Baracka Obame i Davida Camerona Čudo od djeteta Adam Kirby
Dvogodišnjak Adam Kirby postao je najmlađi član britanske Mense nakon što je prošao test inteligencije i zvanično postao pametniji od američkog predsjednika Baracka Obame i britanskog premijera Davida Camerona.
Dok većina djece njegovog uzrasta uče tek osnovne stvari, čudo od djeteta Adam Kirby uživa čitajući Shakespearea i učeći japanski, španski i francuski jezik. Adam je na testu inteligencije osvojio 141 poen, odnosno deset više od dva moćna svjetska lidera Obame i Camerona, te četiri boda manje od nivoa genija. Adamu je to pošlo za rukom iako još uvijek nije sposoban izgovoriti pune rečenice do kraja.

Njegovi roditelji Dean i Kerry-Ann kažu da je mali Adam čitao knjige kada je napunio godinu, a kasnije je "savladao" i kartu svijeta te uspješno rješavao puzzle namijenjene odraslim osobama.

Nakon sjajnog rezultata na testu postao je najmlađi dječak koji je upisan u britansku Mensu. Ipak, Adam nije rekorder, jer je djevojčica Elise Tan Roberts, kojoj je sada šest godina, u britansku Mensu upisana kada joj je bilo dvije godine i četiri mjeseca, a Adam je upisan sa dvije godine i pet mjeseci, piše Daily Mail.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...