Uoči koncerta
0

Dubioza kolektiv poklanja fanovima besplatne animirane Viber stickere

Klix.ba
Prije koncerta koji će 1.decembra održati u sarajevskoj Skenderiji, Dubioza kolektiv je pripremila još jedno iznenađenje za svoju publiku - besplatni Viber stickeri čiem označavaju početak strateškog međunarodnog partnerstva s Viberom​.

Viber nije samo način komunikacije ili aplikacija za izmjenu poruka, već je postao​ ​ puno više od toga. S preko 900 miliona korisnika u svijetu, predstavlja vodeću platformu za interakciju, dopisivanje, zabavu ali i stvaranje odnosa između raznih​ ​ brendova, institucija ili muzičara sa svojim fanovima i korisnicima.

Viber i Dubioza su​ ​prepoznali priliku da ponude nešto više pa je tako nastalo​ ​ partnerstvo, gdje je Dubioza prvi bend u regiji koji nudi integrisano iskustvo korištenja Vibera sa svojim prijateljima. Saradnja Vibera i Dubioze donosi​ ​ 16 animiranih stickera koji su dostupni u cijelom svijetu, a kampanja osim u regiji, kreće istovremeno i u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Mađarskoj​, te ostatku Evrope.

Stickere, koji postaju sve korišteniji način komunikacije na Viberu, dizajnirao je​ ​

član Dubioze Vedran Mujagić i potpuno su personalizirani, animirani i što je najbitnije - besplatni!

"Kad smo mi bili djeca, skupljali smo i razmjenjivali klikere, a današnja omladina​ ​ razmjenjuje isključivo stikere. Zato smo zadali zadatak Vedranu, koji je u Dubioza​ ​ kolektivu zadužen za dizajn, da nacrta dubiozne Viber stikere, pa da i mi imamo​ ​ digitalnog konja za trku. Naše stikere kao i sve naše albume možete skinuti za džaba", izjavili su članovi Dubioze.

Osim stickera i Public accounta, Dubioza će po prvi put u regiji predstaviti Viber​ ​ bot putem kojeg će svi pratioci Dubioze na Viberu moći učestvovati u nagradnim

igrama te osvojiti karte za koncerte u svojoj zemlji. Tako će, na primjer, ​ ​ publika u ​BiH dobiti priliku preko Vibera osvojiti karte za veliki sarajevski koncert 1. ​decembra u Skenderiji.

Zanimljivo je također da će pratioci Dubiozinog accounta na Viberu imati priliku​ ​ putem Public Chata biti u stalnom kontaktu sa svojim omiljenim bendom.

Stvaranjem partnerstva s Viberom na nivou svijeta Dubioza još jednom potvrđuje​ ​ svoju originalnost u načinu komunikacije sa svojim pratiocima, koji će, vjerujemo, biti oduševljeni što od sada mogu sa svojim prijateljima komunicirati i​ ​ putem Dubioza stickera.

Za sve ljubitelje Dubioze u Zagrebu, još jednom napominjemo da je koncert najavljen u Domu sportova za 17. novembar prebačen u Arenu Zagreb, nakon što su sve karte rasprodane 25 dana prije zakazanog datuma.

A svim zainteresovanim za koncert u sarajevskoj Skenderiji, za 1.decembar, članovi benda poručuju da požure i da svoje karte mogu nabaviti putem sistema kupikartu.ba, zatim na blagajni BKC-a i na platou Skenderije.

Leading to chat bot

Facebook link: http://spl.viber.com/redirect/dubioza/fb/ Instagram link : http://spl.viber.com/redirect/dubioza/ig/ Web link: http://spl.viber.com/redirect/dubioza/web/ Youtube link: http://spl.viber.com/redirect/dubioza/yt/

Leading to sticker pack

Facebook link: http://spl.viber.com/stickers/dubioza/fb/ Instagram link: http://spl.viber.com/stickers/dubioza/ig/ Web link: http://spl.viber.com/stickers/dubioza/web/ Youtube link: http://spl.viber.com/stickers/dubioza/yt/