Za cijelu porodicu
8

Drugi Orea Art Market danas otvara svoja vrata: Domaći i regionalni izlagači u centru Sarajeva

A. P.
Drugo izdanje Orea Art Marketa, cjelodnevnog događaja namijenjenog za cijelu porodicu na kojem će biti predstavljeni originalni proizvodi koje izrađuju kreativni ljudi u Bosni i Hercegovini i regiji, počinje danas u 11 sati.

U fokusu marketa ponovo su kreativci koji su svoju ljubav prema umjetnosti i zanatstvu pretvorili u male biznise. U centru Sarajeva, u prostoru Brew Imperial Societyja (bivše kino Imperijal) kod Vječne vatre, sve do 18 sati, više od 40 kreativaca predstavit će svoje proizvode, od ručno izrađenih torbi, nakita, lutaka, odjeće, obuće, proizvoda za njegu, kao i onih za dom. Ovog puta na marketu učestvuju i izlagači iz Hrvatske i Srbije.

Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)
Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)

"Cjelodnevno druženje na 2. Orea Art Marketu će biti uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH i prilika da po promotivnim cijenama kupite poklone za sebe i svoje najmilije, ali i da upoznate nevjerovatne ljude sa sjajnim idejama i proizvodima, porazgovarate i pitate ih sve što vas zanima o njihovom radu", poručili su ranije organizatori.

Osim promotivno-prodajnog, ovaj događaj ima i humanitarni i zabavni karakter. Kako su najavili organizatori, sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procenat od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)
Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)

"Dok odrasli razgledaju i kupuju, mališani svoje vrijeme mogu provesti u ugodnoj atmosferi i uz kreativne radionice u dječijem kutku", najavili su iz Oree. Djeca će imati priliku okušati se kao kuhari zahvaljujući Danni's Little Kitchen, praviti Organlook sapune od prirodnih materijala, izrađivati nakit brenda MakeMe, crtati i bojiti zahvaljujući raznolikim poklonima i dekoracijama za koje se pobrinuo Jumbo te se zabaviti uz aktivnosti animatora i kreativni štand EurekaKids, uz Quickie kroasane.

Sponzori i partneri Art Marketa su: Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, NLB banka, Mastercard, BH Telecom i FlyBosnia, a medijski pokrovitelji: Klix.ba, Gracija, Radio M, Business Magazine, FBL.ba, Hayat i Svezabebe.ba.

Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)
Prvi Orea Art Market (Foto: Aida Redžepagić)

Zahvaljujući NLB banci i Mastercardu na nekim od štandova proizvodi će se moći platiti karticom, kao i osvojiti brojni pokloni. Svi učesnici Art Marketa osigurali su popuste na svoje proizvode, a neki od njih premijerno će predstaviti nove kolekcije.

Ohrabreni ogromnim interesovanjem i velikim posjetom prvog Art Marketa, organizatori i ovoga puta očekuju događaj za pamćenje.