Kontroverza se nastavlja
0

Doktor Klein: Nisam kriv za Michaelovu smrt

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Arnold Klein, dermatolog preminule pop zvijezde Michaela Jacksona priznao je da je u prošlosti pjevaču davao lijekove za ublažavanje bolova za vrijeme njegovih bolnih operacija, ali je naveo da mu nikada nije propisivao opasne sedative kao što je Propofol.

"Ja nisam jedan od tih ljekara koji su mu davali prevelike doze lijekova ili bilo čega previše. Čak, ja sam bio taj koji je sve ograničavao, koji je zaustavio sve", kazao je doktor Klein u intervju za američku televiziju ABC.

Medicinski stručnjaci koji istražuju uzrok Jacksonove smrti opet su uzeli u obzir lijekove koje je koristio slavni muzičar. Snažni sedativ Diprivan, poznat i pod nazivom Propofol kojeg anesteziolozi obično koriste u bolnicama, pronađen je u Jacksonovom domu, javlja agencija AP.

No, Klein tvrdi da su svi lijekovi koje je kralj popa uzimao bili u ograničenim količinama. "Kako bih mogao propisati Diprivan ako ne znam kako se koristi", zapitao je Klein.

Također je izjavio da je vidio Jacksona tri dana prije smrti. Na pitanje da li su istinite glasine da je pjevač izgledao kao kostur, odgovorio je da nije vidio ništa što bi ga zabrinulo.

"Plesao je u mojoj ordinaciji. Plesao za moje pacijente", kazao je on.

Izjavio je da je Jackson bio 'u rukama plastičnih hirurga koji nisu znali kada trebaju prestati', te da je pjevač 'svoje lice posmatrao kao umjetničko djelo'. Ipak, on je bio zabrinut zbog njega, jer je znao da 'što god on bude poželio, uvijek će naći nekoga ko će mu to ostvariti'.

Svijet se jučer oprostio od kralja popa na komemoraciju koja je održana u Los Angelesu, a koju je putem malih ekrana gledalo milione fanova.