{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobila posao zahvaljujući fotografijama koje je objavljivala na Instagramu

14.4.2014. u 22:19
88
60
Dobila posao zahvaljujući fotografijama koje je objavljivala na Instagramu
88
Prošla su vremena kada ste se morali kriti na društvenim mrežama kako vas poslodavac ne bi mogao naći.
Kako piše Business Insider, sada vlada potpuno novi trend - vaši postovi vam mogu pomoći da se zaposlite. To se desilo dizajenrici Hannah Perinne Mode, koja je dobila posao zahvaljujući fotografijama na svom Instagram profilu.

Instagram za neke poslodavce postaje veoma bitan pri zapošljavanju novih radnika, posebno ako se cijeni njihova kreativnost.

Jedan od tih poslodavaca dao je priliku i dizajnerici iz New Yorka, Hannah, upravo zbog njenih radova koje je objavila na Instagramu. Ona je dobila posao kreativnog direktora, dvije i po godine nakon što je počela objavljivati na Instagramu.

U početku je to radila iz zabave, a kasnije se više posvetila tome, te počela objavljivati skice, slike, te slučajne fotografije sa prijateljima.

U razgovoru sa novinarima je kazala kako joj je Instagram odlično poslužio da sa drugima dijeli vizuelnu komponentu svoga života, te da je gotovo sve što je objavila na Instagramu, na neki način remek-djelo.

"Mnogi su me kontaktirali zbog mojih radova i to mi je divno. Iz mog profila su mogli prosuditi kakva sam osoba, ali i dobiti neku inspiraciju za svoje projekte. A, to što sam dobila posao, je samo divna posljedica svega toga", kazala je.

U fotogaleriji pogledajte neke od njenih radova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: