Oglasio se prvi put
235

Đorđe Balašević nakon infarkta: Nadam se da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu

E. Sk.
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
Legendarni pjevač i muzičar Đorđe Balašević danas se prvi put obratio javnosti nakon infarkta koji je doživio prije dvadeset dana.

U videoporuci koju je snimio u svom dvorištu u Novom Sadu, odlično rasploženi i duhoviti Balašević kazao je da se nada da će za nekoliko dana dobiti od doktora zeleno svjetlo da održi koncert u Kragujevcu i drugim planiranim gradovima.


„Imam dvije vijesti, jednu dobru, a jednu lošu. Zapravo, naučio sam da ono što je za nekoga dobro, za onog drugog je loše. Dobra vijest je da nisam umro baš iz prve. Bio sam u nekoj maloj frkici. Bio sam četiri dana u bolnici. Nisam imao operaciju na otvorenom srcu. Malo sam dotjeran, stvarno imamo najbolji institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici. Dobio sam četiri stentića. Rekli su mi da ću moći da trčim. Ne vjerujem, imam sto godina. Ali se nadam da ću moći da nastavim gdje smo stali i da još neko vrijeme neću dobiti ulicu u Novom Sadu“, našalio se Balašević.

Panonski mornar koji se oporavlja kod kuće, u krugu porodice, veseli se decembru zbog blagdana i brojnih rođendana.

"Ako ne uspijem u Osijeku održati koncert, onda neću uspijeti ni u Zagrebu", poručio je Balašević i dodao kako će javiti čim mu doktori kažu smije li održati koncerte ili ne.