Kraj jednog razdoblja
18

Demi Lovato obrijala glavu i označila "novi početak", a evo šta je time htjela poručiti

I. B.
Twitter/Demi Lovato
Twitter/Demi Lovato
Nakon što se još jedna velika godina za pjevačicu i glumicu Demi Lovato približila kraju, ona ju je odlučila zaokružiti u svom stilu.

Obrijavši glavu, Demi je pred 122 miliona pratitelja na Instagramu pokazala da je spremna za "novi početak", kako je istakla i u opisu.

Na svoj video odmah je dobila brojne lajkove, ali i komentare podrške.

"Kako si tako divna", "Volimo te, samo tako nastavi", "Zaista si prelijepa", "Ništa nije kao nov početak, ti to najbolje znaš", "Sretni smo što vidimo tvoje nasmijano lice", pisali su joj.

Ovo nije prvi put da se pjevačica odluči na ovakav potez, a jednom je objasnila i šta time želi poručiti svojim obožavateljima.

"Ovako se osjećam slobodnije, autentičnije. Nekako, kao da sam se sve vrijeme skrivala iza svoje kose. Kad sam počela raditi na sebi, pomislila sam 'šta je to za šta se čitav život čuvam, a zapravo trebam pustiti', i odgovor je bio jasan. Sada se osjećam puno bolje", rekla je.

Naglasila je kako svojim primjerom želi ohrabriti druge da se ne plaše uzeti konce u svoje ruke i napraviti vlastite izbore.

Lovato je ranije ove godine obznanila i kako je nebinarna osoba te da želi da joj se tako i obraćaju. Podsjećamo, nebinarne osobe se ne identifikuju kao muškarci ili žene i teže da se ne usklade ni sa rodnim normama.

U ranijem intervjuu otvorila je svoju dušu i objasnila kako je bila pod strašnim pritiskom nastojeći se uklopiti u sliku žene.

Prokomentarisala je kako je to utjecalo na njen trenutak krize kada se 2018. gotovo predozirala, što joj je oštetilo mozak i izazvalo djelimičnu sljepoću.

"Danas sam svjesna da se to dogodilo jer nisam mogla prihvatiti neke stvari o sebi. Ignorisala sam istinu", rekla je.

Danas zna koliko je "bitno živjeti svoju istinu i ne biti sama svoj 'kamen spoticanja'".