Dejana Talk Show o donorima organa i maćehama

Dejana Talk Show o donorima organa i maćehama
3
Klix.ba
14.11.2014. u 13:59
0
komentara
3

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
I ovog vikenda, 15. i 16. novembra, OBN TV emituje Dejana talk show sa zanimljivim temama i sagovornicima.
Tema subotnjeg izdanja je "Druga šansa". Koliko nas ne zna da će zbog toga što nismo dovoljno upućeni, ne zanima nas ili ne učestvujemo u svemu tome, neki ljudi živjeti kraće, umrijet će a ne moraju? Da li razmišljamo o tome da ako nama više tužnim sticajem okolnosti ne bude potreban neki dio našeg tijela, to može da posluži nekome drugome. Sve više se i u našoj zemlji govori o doniranju organa, kako živih donora, tako i poslije smrti. Riječ je o humanom,velikom činu i vrhunskom djelu ljubavi. Dejanini gosti ove subote su osobe koje su na ovaj način spasile ljudski život, a i oni kojima je podarena druga šansa. Ne propustite pogledati ove subote, 15.11.2014. od 17:30 sati, Dejana talk show pun emocija i suza u očima.


Biti roditelj veoma je težak i odgovoran posao, ali još teža uloga je biti maćeha, jer bez obzira koliko da se trudite garancija da ćete stvoriti harmoničnu i srećnu porodicu ne postoji. Psiholozi tvrde da porodice u kojima postoji maćeha imaju drugačiju dinamiku od "običnih" i da su često i muškarci i žene suočeni sa predrasudama, prevelikim očekivanjima i stereotipima koje prate ovakvu vrstu porodičnih odnosa Maćehe prati loš glas i to još tamo od Snjeguljice i Pepeljuge.

U bajkama su maćehe uvijek zlonamjerne i ružne, a u narodnim poslovicama se kaže: "Život je nekom majka, nekom maćeha..." No, pritom treba znati da posvuda oko nas žive odlične "nove" majke koji vrlo dobro funkcioniraju u svojim novim porodicama.. U nedjelju 16.11.2014. od 17:30 sati u Dejana talk show upoznat ćemo te divne žene koje su izgradile novi dom pun ljubavi i razumijevanja.

Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.