Dekor centralnih ulica
3k

Da li ste zadovoljni kako je Sarajevo ukrašeno uoči novogodišnjih blagdana?

B. R.
Titova ulica, Sarajevo
Titova ulica, Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Nadležni su ipak uspjeli ukrasiti sarajevske centralne ulice uoči novogodišnjih blagdana. Na građanima i posjetiocima Sarajeva je da procijene koliko dobro je to urađeno.
Ukrašavanje je kasnilo, a kantonalni ministar privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović je kao razlog za to naveo organizacijske propuste.

"Sve to kasni iz organizacijskih razloga. Nekada je formirana komisija, možda prije nekoliko mjeseci, koja je trebala da na općinskom, gradskom i kantonalnom da učestvuje u svim tim stvarima. Komisija nije najbolje radila", izjavio je za Klix.ba 21. decembra.

Hadžiahmetović je naglasio da su lokalne vlasti odgovorne za ukrašavanje u općinama te da je kantonalna vlast nadležna za postavljanje dekora u centralnim ulicama Titova i Ferhadija. Tada je obećao da će one biti ukrašene do početka Božića.

Komunalno preduzeće Park je ukrasilo ove dvije ulice, a riječ je o dekoru koji se koristio i ranijih godina. Dio građana je bio nezadovoljan zbog toga što se kasnilo u ukrašavanju smatrajući da to nije primjereno jednom glavnom gradu.