Med za hrabra srca
48

Čileanka bi zbog meda mogla završiti na sudu s Melom Gibsonom

E. Sk.
Yohanna Agurto mislila je da je smislila savršen marketing za svoj med, koji nosi ime jedne od najvećih holivudskih zvijezda Mela Gibsona, sve dok je nije pozvao njegov advokat.

Naime, njen proizvod nosi ime Miel Gibson (Mile na španjolskom znači med) i na sebi ima sliku glumca iz filma "Hrabro srce".

"Sve je išlo po planu dok nisam dobila prijetnje od Melovih advokata", otkrila je čileanska dobavljačica na Twitteru.

Advokati slavnog glumca obavijestili su je o prekidu i povlačenju proizvoda s tržišta zbog neovlaštene upotrebe njegovog imena i ličnosti, piše BBC.

Advokati su Agurto zaprijetili da će pravnim postupkom riješiti stvar ukoliko odmah ne povuče svoj proizvod koji je počela prodavati nakon što je zbog pandemije ostala bez posla.

"Morate dobiti dozvolu za upotrebu ili umnožavanje fotografije koja je još uvijek iz filma, a koja je u vlasništvu odgovarajućeg studija koji je film objavio", rekao je advokat Leigh Brecheen.

Dodao je da za ovakav marketing mora imati odobrenje.

"Ništa od ovoga nije namijenjeno sprječavanju bilo koga da zaradi ili stvori posao, ali postoje odgovarajući kanali za kontakt i odobrenja kroz koja morate proći", pojasnio je Brecheen.

Ipak, Agurto nije spremna da odustane. Njena kompanija na Twitteru je apelirala na Gibsona za dozvolu da koristi njegovu sliku uz poruku: "Naš med je samo za hrabra srca".