Pune ulice
1.6k

Cijeli grad je crveni tepih: Ljeto u Sarajevu se nastavlja i nakon SFF-a

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Kraj Sarajevo Film Festivala nije kraj ljeta, a to je dokazano i živim ulicama glavnog grada BiH u prvoj noći nakon filmske sedmice koja je kroz godine prerasla u katalizator kulturnih i zabavnih dešavanja.

Sarajevo i njegovi gosti nastavljaju disati noćni život punim plućima, a posebno oni kojima je cijeli grad jedan veliki crveni tepih.

Miris festivala je još u zraku, duh najvažnijeg kulturnog filmskog događaja u ovom dijelu Evrope garantovano zadržava svoj utjecaj i nakon što se stolice iz Metalca uklone i odlože na čekanje do ljeta 2019.

Malo hladnije vrijeme nije utjecao na želju mladih (ali i onih starijih) da izađu iz domova i na gradskim ulicama pronađu svoj kutak za opuštanje uz tihu ili glasnu muziku, živu svirku ili pak relativnu tišinu u gradskim parkovima.

U augustu prošle godine Sarajevo je imalo 65.000 stanovnika više, zahvaljujući popularnosti destinacije za dobronamjerne goste željne provoda, dobre hrane, autentičnosti i historije. Ponukani višegodišnjim rastom broja gostiju, možemo se nadati da će cifra gostiju koji također popunjavaju ulice i nakon SFF-a u najvrelijem mjesecu biti veća od 70.000.

S obzirom da će vrućine opstati i nakon augusta, sa sigurnošću možemo reći da će centralna živost na Baščaršiji, ulicama Ferhadija i Zelenih beretki, pa od Titove do Marijin-dvora također zadržati svoj šarm i mladolikost kroz veći dio septembra.