magazin
0

Chuck Norris: Assad želi da SAD napadnu Siriju

Klix.ba
Dok američki predsjednik i dalje poziva na vojnu intervenciju u Siriji zbog navodne upotrebe hemijskog oružja nad civilima, i glumac Chuck Norris je javnosti predočio swvoje mišljenje o toj temi.

Norris koji je poznat po ulogama u filmovima gdje se obilato koriste borilačke vještine, napisao je tekst na WorldNetDaily naslovljen sa: "Šta ako Assad želi da SAD bombarduju Siriju".

Ovaj 73-godišnjak tvrdi kako je sirijski predsjednik Bashar al-Assad koristio hemijsko oružje da bi isprovocirao napad SAD-a.

"Dok predsjednik Obama i Kongres raspravljaju oko toga je li ili ne sirijski predsjednik Assad koristio hemijsko oružje nad vlastitim narodom te o ograničenom napadu SAD-a na Siriju, ono što Washington treba shvatiti je: Assad je izvršio napad na svoje građane da bi pokrenuo SAD kao šahovsku figuru i uvukao u građanski rat te dublje na mapu ratova u Bliskom istoku", napisao je Norris.

Ukoliko SAD napadnu Siriju, odnosno Assadov režim, tako će direktno ići njemu naruku, smatra Norris. Također bi napad na njega doprinio većoj podršci njegovih saveznika Siriji, a s druge strane mi povećao netrpeljivost zemalja širom svijeta prema SAD-u, a naročiti onih na Bliskom istoku, smatra Norris te poziva američkog predsjednika da odustane od vojne intervencije.

Norris, iako o njegovoj teoriji možemo imati dobro ili loše mišljenje, nije jedina filmska, muzička ili TV zvijezda koja se usprotivila američkom napadu na Siriju.