magazin
3

Chris Evans napušta popularnu emisiju Top Gear

Klix.ba
Chris Evans (Foto: AFP)
Chris Evans (Foto: AFP)
Poznati britanski voditelj Chris Evans objavio je danas na svom Twitter profilu da se povlači kao voditelj iz emisije Top Gear. Inače, emisija se smatra najuspješnijim programom o automobilizmu na svijetu.

"Napuštam Top Gear. Dao sam najbolje od sebe, ali ponekad to nije dovoljno. Tim je izvanredan, želim im sve najbolje“, napisao je Evans na Twitteru.

Njegovo povlačenje iz emisije dolazi nakon pada rejtinga gledanosti, posebno u nedjelju navečer s prosjekom od 1,9 miliona gledalaca. Evans se timu Top Geara pridružio u junu prošle godine nakon odlaska Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya.

Vijest o Evansovom povlačenju iz projekta neke ljude prilično je iznenadila s obzirom na to da je voditelj s britanskom nacionalnom televizijom 2015. potpisao ugovor na tri godine.

No, u junu su se pojavile optužbe da je seksualno zlostavljao jednu kolegicu. Žrtva tvrdi da se nasilje ponavljalo svaki dan tokom dvije godine na početku '90-ih, ali je poznati voditelj to negirao. Tačni detalji raspleta priče zasada nisu poznati.

Danas poznati format emisije Top Gear emitira se od 2002. godine na BBC-u, iako je ideja mnogo starija. Originalni Top Gear napravljen je, naime, još 1977. godine i također se bavio automobilskom industrijom.