{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Carlsberg Beer Garden u parku Hastahana nudi brojne zabavne sadržaje

21.6.2018. u 09:05
15
9
Carlsberg Beer Garden u parku Hastahana nudi brojne zabavne sadržaje
15
U sarajevskom parku Hastahana, u sklopu manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana", koja traje od 15. juna sve do 15. septembra 2018. godine, postavljen je ugostiteljski objekat, otvorena i natkrivena pivnica - Carlsberg Beer Garden.
Carlsberg Beer Garden je prva zvanična "pivska bašta" u Bosni i Hercegovini. Tradicija beer gardena, odnosno na njemačkom biergartena pokrenuta je u glavnom gradu njemačke pokrajine Bavarske - Minhenu na početku 19. vijeka, a danas se "pivske bašte" mogu pronaći u svim većim gradovima svijeta.

Carlsberg Beer Garden trenutno je kapaciteta oko 200 sjedećih mjesta, a ugodni ambijent kojim dominiraju prirodni materijali, zelenilo i fontana u sredini objekta, dizajnirala je arhitektica Edina Sabrihafizović iz sarajevskog studija Arhitektonika.

U Carlsberg Beer Gardenu u parku Hastahana služi se pet vrsta odličnog točenog piva, koje na tržište Bosne i Hercegovine distribuira Carlsberg BH, podružnica jedne od najvećih i najuglednijih međunarodnih pivskih kompanija – Carlsberga, čije je sjedište u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu.

U ponudi Carlsberg Beer Gardena nalaze se točeni Carlsberg, Tuborg, svijetli i tamni češki Budweiser Budvar, te odlično njemačko pšenično pivo Erdinger.

Piva se služe po pristupačnim cijenama, pa 0,30l točenog Carlsberga, Tuborga, kao i svijetlog i tamnog Budweiser Budvara košta 2,50 KM, dok 0,50l istih vrsta piva košta 3,50 KM. Tokom trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva posjetitelji uz svaki točeni Carlsberg od 0,50l mogu zatražiti i gratis pakovanje Trik slanih štapića. Točeni Erdinger prodaje se po cijeni od 4,50 KM za 0,30l, odnosno 5,50 KM za 0,50l.

U Carlsberg Beer Gardenu se na dva velika led ekrana površine od po 12 m2 mogu pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a svake večeri po završetku utakmica su na programu svirke uživo, koje traju sve do ponoći.

I po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva Carlsberg Beer Garden će svojim posjetiteljima nastaviti nuditi odličan i sadržajan zabavni program, sve do kraja trajanja manifestacije "Ljeto u parku – Hastahana", odnosno do 15. septembra 2018. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: