Zimska bajka
50

Brojni sadržaji za najmlađe na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Klix.ba
Već osam godina Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je najljepša zimska sarajevska priča koja kod najmlađih stvara prekrasne uspomene na zimske praznične dane.

Na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu je i ove godine postavljena dječija igraonica Argeta Junior Play House gdje roditelji mogu ostaviti djecu na čuvanje odgajateljima i animatorima dok kupuju praznične poklone i uživaju u sadržajima za odrasle.

Igraonica je smještena u toploj drvenoj kućici, koja je otvorena svakog dana od 10 do 21 sat i gdje najmlađi uživaju u igri i druženju, gledanju crtića, slušanju najljepših bajki, raznim kreativnim i edukativnim radionicama...

Među značajnijim sadržajima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je luna park koji je iz godine u godinu sve veći i bogatiji.

Ove godine postavljeno je pet mašina za zabavu djece – vrtuljak, vozić, helikopteri, leteći kišobrani i autodrom, a tu je i pony ranč sa dva mala ponyija, koje mogu jahati djeca do 12 godina starosti. Radno vrijeme Luna parka je od 10 do 22 sata.

Djeca uživaju i u Coca-Cola selu Djeda mraza, prekrasno okićenom prostoru u kojem se nalazi Coca-Cola kućica Djeda mraza, čija su vrata za posjetitelje otvorena radnim danima od 12 do 15 sati, te od 16 do 21 sat, a vikendom od 11 do 14 sati i od 15 do 21 sat.

Najmlađi, ali i oni stariji uživaju i na Jaffa klizalištu, koje zauzima gotovo 500 kvadrata i djeluje od 10 do 22 sata, a novitet ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je Smoki Mini 9D simulator, gdje se mogu gledati kratki filmovi i igrati mini igrice u takozvanih 9 dimenzija.

Sve u svemu, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, koji sve do 13. januara 2019. traje u parku Hastahana u Sarajevu, i ove godine nudi brojne zanimljive sadržaje za djecu, posebno u danima vikenda i praznika, kada brojni roditelji koriste slobodno vrijeme da dovedu svoju djecu da uživaju na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu.