magazin
1

Britanska manekenka proživjela horor: Bolnica joj mrtvu bebu poslala u plastičnoj vreći

Klix.ba
Manekenka i zvijezda britanskog Velikog brata Sallie Axl progovorila je javno u užasu koji je doživjela kada je izgubila bebu. Mrtvo tijelo nerođene bebe poslali su joj u plastičnoj vreći.

Axl je optužila osoblje St. Mary bolnice u Manchstereu da je bezosjećajno, te da je umalo umrla zbog infekcije koju je dobila nakon pobačaja.

"Na dan 17. jula ove godine odbila sam svoju mrtvu bebu u kutiji i plastičnoj kesi sa drugim lijekovima koje su mi poslali na kućnu adresu. Moju bebu nisu tretirali drugačije nego isporuku hrane. Ovo je prvi put da sam progovorila o tome jer mi je mučno", kazala je.

Objasnila je kako je prije sedam sedmica otišla u bolnicu zbog komplikacija i tada je izgubila "svog anđela".

"Bolnica nije uklonila moju bebu i to je izazvalo infekciju. Počela sam krvariti i izgubila sam 40 posto moje krvi. Vene su mi pucale i hitno su me operisali. Nije mi dugo vremena ostalo i nikada se toliko nisam uplašila. Kada sam se probudila, krv je i dalje bila na krevetu i podu, te je ostalo tako nekoliko dana. Nisu imali saosjećanja, a o mojoj bebi su govorili kao o predmetu. Ovo se ne bi trebalo desiti niti jednoj ženi koja izgubi nerođeno dijete. Nisu mi trebali dati bebu u plastičnoj vreći", rekla je.

Axl je svoju bol podijelila i na Twitteru: "Ostavljena da žalim s mrtvim djetetom u plastičnoj vreći. NHS Engleske neće ni da odgoori na email".

Tvit je podijeljen 8.100 puta, a brojni fanovi su joj izjavili saučešće i saosjećaju se s njom.