Nove projekcije
18

Bosanskim ćilimom prošetali Nina Badrić, Goran Bregović i mnoge filmske zvijezde

S.H.P.
Foto: T. S./Klix.ba
Nina Badrić (Foto: T. S./Klix.ba)
Na večerašnjem drugom crvenom ćilimu jubilarnog 25. izdanja Sarajevo Film Festivala prošetala se ekipa filma "Priča o tri sestre", turskog režisera Emina Alpera, ali i muzičar Goran Bregović, Nina Badrić i drugi.

"Lijepo je biti ovdje. Prvi put sam bio 2012. godine također u talmičarskom programu. Jako sam uzbuđen što sam i ove godine tu. Film će se večeras prikazati i jedva čekam šta će se desiti i kakve će reakcije publike biti", rekao je turski režiser Emin Alper.

Crvenim tepihom pročetala se i hrvatska pjevačica Nina Badrić, te Goran Bregović čiji se dokumentarni film "Tri pisma iz Sarajeva" nalazi u takmičarskom programu.

"Imao sam osjećaj da se publici dopada ovaj film. To je jedan mali film koji govori kako su napravljena Tri pisma iz Sarajeva. Sarajevo je u ovom filmu metafora. Sarajevo je metafora za naše vrijeme. Ono što se desilo 1992.godine viđeno je u cijelom svijetu. Samo u Sarajevu možemo biti biti dobre komšije, a sutradan već pucati jedni u druge", kazao je Bregović.

Ekipa filma "Zelenija trava" također je prošetala bosanskim ćilimom. Redateljice ovog filma Jocelyn DeBoer i Dawn Luebbe kazale su kako im je Sarajevo prekrasan grad.

"Prije svega jako smo uzbuđene što smo u Sarajevu. Jako nam je lijepo. Grad je očaravajući, nevjerovatan je. Cijeli dan smo šetale. Ovo je našta istočno-evropska premijera na najboljem festivalu u ovom dijelu Evrope. Nadam se da će publika dobro prihvatiti naš film jer vidim da se ljudi u Sarajevu dobro zabavljaju, kao što smo se mi zabavljale dok smo snimale film", rekle su rediteljice filma Jocelyn DeBoer i Dawn Luebbe.