magazin
0

Bombaš Tsarnaev na naslovnici magazina "Rolling Stone"

SRNA
Naslovna strana američkog magazina "Rolling Stone" na kojoj je osumnjičeni za bombaške napade u Bostonu Dzhokhar Tsarnaev izazvala je burna negodovanja na internetu.
Nekoliko hiljada korisnika je na društvenim mrežama naslovnu stranu "Rolling Stonea" nazvalo "neukusnom" i "odvratnom".

Tsarnaev (19), koji je izjavio da se ne osjeća krivim po optužnici za bombaške napade izvršene u aprilu, nalazi se na naslovnoj strani novog izdanja magazina.

"Kakva sramota, od njega pokušavaju napraviti rock zvijezdu. Užas", navodi se u jednom od više od 5.400 komentara ostavljenih na profilu "Rolling Stonea" na društvenoj mreži Facebook.

Komentari su ostavljeni 12 sati nakon što je magazin objavio novu naslovnicu.

Na društvenoj mreži Twitter korisnici su navodili da Tsarnaev na naslovnoj strani "Rolling Stonesa" podsjeća na nekadašnju naslovnicu na kojoj je bio pokojni Jim Morrison, vođa čuvene grupe "Doors".

Brojne slavne ličnosti kritikovale su ovaj potez "Roling Stonea".

Jedna od novinarki koja je radila na članku u proteklih dva mjeseca razgovarala je sa prijateljima i porodicom Tsarnaeva.

Tsarnaev se suočava sa 30 tačaka optužnice za upotrebu naoružanja za masovno uništenje u dva napada, izvršena 15. aprila, kada su poginule tri osobe, uključujući osmogodišnjeg dječaka.

Više od 260 ljudi povrijeđeno je kada je aktiviran eksploziv postavljen u dva pretis lonca ispunjena ekserima, čeličnim kuglicama i drugim metalnim predmetima.

Tužilaštvo bi moglo da traži smrtnu kaznu za Tsarnaeva prema 17 tačaka optužnice.